Primăria, mai tare ca Guvernul!

2Comentarii
Primăria, mai tare ca Guvernul!
TIMIŞOARA – Conducerea Primăriei Timişoara e hotărâtă să nu dea curs unei hotărâri de Guvern. Potrivit unei decizii a Executivului, cei care stau cu chirie în case de stat trebuie să pună mai mulţi bani deoparte în fiecare lună, întrucât s-a scumpit chiria.

Hotărârea de Guvern este însă retroactivă şi prevede ca locatarii să plătească din urmă, de la începutul anului, sume mai mari pentru locuinţe, garaje, anexe gospodăreşti, curţi sau grădini.

„Problema e că Hotărârea de Guvern a apărut la sfârşitul lunii martie şi spune că trebuie mărite chiriile din ianuarie. Noi nu o să le mărim de la începutul anului şi nici nu o să percepem penalizări pentru că oamenii nu au nicio vină.

E vorba de 3.500 de chiriaşi”, a precizat viceprimarul Adrian Orza. Decizia de modificare a sumelor prevede creşterea tarifului lunar al chiriei (lei/mp) practicat pentru spaţiile cu destinaţia de locuinţe aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale ale acestuia, precum şi pentru locuinţele de serviciu, locuinţele de intervenţie şi căminele pentru salariaţi ale societăţilor comerciale, companiilor naţionale, societăţilor naţionale şi regiilor autonome.

Angajaţii Primăriei s-au apucat de ieri să calculeze chiriile, iar pentru noile fişe de calcul, chiriaşii se vor prezenta personal, cu actul de identitate la birourile pentru locuinţe unde sunt arondaţi, respectiv pentru zona de nord a oraşului la Biroul Locuinţe de pe str. Oituz nr. 1, iar pentru zona de sud a oraşului, la Biroul Locuinţe de pe b-dul 16 Decembrie 1989 nr. 38.

Programul cu publicul este: luni, miercuri, joi şi vineri, între orele 8.30 – 16.30 şi marţi, între orele 8.30 – 18.30.

Diana Lupulescu
diana.lupulescu@informmedia.ro2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor