Primăria a fost transparentă în 2006

Primăria a fost transparentă în 2006
TIMIŞOARA. Autorităţile locale au cerut părerea timişorenilor despre mai multe proiecte locale.

„În cursul anului 2006 au fost organizate la nivelul Primăriei Municipiului Timişoara 15 întâlniri pentru dezbaterea publică a 112 proiecte de hotărâre. În cazul a opt dintre aceste proiecte, dezbaterile publice au fost solicitate Primăriei de către asociaţii sau societăţi comerciale, restul întâlnirilor fiind organizate la iniţiativa municipalităţii”, a spus primarul oraşului Gheorghe Ciuhandu.

Au fost chemaţi pentru a se dicuta despre proiecte care se refereau la bugetul pe anul 2006, publicitatea stradală, taximetrie, circulaţia vehiculelor de mare tonaj, reabilitarea termică a imobilelor, precum şi o serie de planuri urbanistice.

La aceste întâlniri au fost chemate persoanele fizice şi organizaţiile direct interesate de subiectele discutate. La dezbateri au participat în total peste o mie de persoane, o prezenţă numeroasă înregistrându-se la discutarea bugetului şi la dezbaterile referitoare la amplasarea teraselor sezoniere, vânzarea terenurilor cumpărate în baza Legii 112/1995, taximetrie, adoptarea unor măsuri pentru reabilitare termică.

În cadrul dezbaterilor, precum şi ca urmare a consultării de către timişoreni a proiectelor înaintate Consiliului Local, Biroul Relaţii Publice a centralizat anul trecut 40 de recomandări verbale şi scrise, precum şi mai multe observaţii formulate pe marginea proiectelor. În urma analizării acestora la nivelul executivului şi a Consiliului Local, 11 propuneri au fost incluse în textele proiectelor şi în hotărârile adoptate.

În decursul anului 2006, toate şedinţele consilierilor au fost publice. De asemenea, nu au existat cazuri în care municipalitatea să fie acţionată în instanţă pentru nerespectarea prevederilor Legii 52/2003.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor