Primar in greva foamei pentru ca populatia nu are caldura

Reactualizat la:
Primar in greva foamei pentru ca populatia nu are caldura
Este o soluţie extremă, pentru o situaţie extremă! Asa si-a definit actiunea Florin Cazacu, primarul orasului Brad, care a intrat în greva foamei, luni la ora 12, deoarece populaţia nu are căldură în apartamente: “Poate va auzi primul ministru că există undeva, în România reală, un oraş în care oamenii mor de frig”.

 “Este o soluţie extremă, pentru o situaţie extremă. Este inadmisibil ca aproape 10.000 de oameni să fie lăsaţi pradă frigului. Din păcate, toate intervenţiile făcute la nivelul Guvernului nu şi-au găsit ecou. Sunt consternat că, în cursul lunii octombrie, au fost alocate din Fondul de rezervă al Guvernului sume de bani foarte mari pentru localităţi care nu au costuri atât de ridicate pentru producerea agentului termic, iar municipiul Brad nu se regăseşte printre acestea”, a declarat Florin Cazacu, citat de Agerpres.

Primarul din Brad a convocat Consiliul Local, luni, în şedinţă extraordinară, şi a anunţat consilierii despre decizia luată. El va intra în concediu de odihnă pentru perioada în care se va afla în greva foamei şi a delegat atribuţiile sale către viceprimar.

Florin Cazacu, primarul in greva foamei: niciun memoriu nu şi-a găsit rezolvare

Protestul primarului se va desfăşura în biroul său din sediul Primăriei Brad, unde a fost instalat un banner de culoare portocalie pe care este scris, cu negru, “greva foamei”: “Poate culoarea va sări în ochi guvernanţilor noştri şi sper ca la prima şedinţă de Guvern să se aloce sumele de bani suficiente pentru ca să putem asigura căldura în apartamente. (…) La Brad nu există alternativă pentru încălzire. Nu avem gaz metan, nu sunt coşuri de fum la blocuri, iar sistemul electric nu poate face faţă consumului. Am încercat, de trei luni de zile, prin intervenţii la Guvern, la Ministerul Administraţiei şi Internelor, am trimis zeci de memorii, dar niciunul nu şi-a găsit rezolvare. Este o situaţie extrem de gravă. Poate va auzi primul ministru că există undeva, în România reală, un oraş în care oamenii mor de frig”.

Costul gigacaloriei, la Brad – 831 lei, cel mai mare tarif din ţară

Costul de producţie al unei gigacalorii în municipiul Brad se ridică la 831 de lei, tariful fiind cel mai mare din ţară. Preţul este influenţat de faptul că energia termică este produsă pe bază de păcură, fără cogenerare. Populaţia din Brad ar urma să achite pentru o gigacalorie 295 de lei, iar diferenţa de 536 de lei ar trebui acoperită de la bugetul local, dar autorităţile nu dispun de aceşti bani. În Brad mai sunt racordate la sistemul centralizat circa 3.000 de apartamente, în care se apreciază că locuiesc circa 10.000 de persoane din cele peste 16.000 ale orasului.

Florin Cazacu, primarul in greva foamei, spune ca, în luna octombrie, din Fondul de rezervă al Guvernului au fost alocate aproape 380 milioane de lei către diverse primării din ţară pentru acoperirea subvenţiei la energia termică, însă printre acestea nu s-a regăsit şi cea din Brad. Aceasta ar avea nevoie de minimum 3 milioane de lei, pentru această iarnă, suma fiind imposibil de acoperit de la bugetul local.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !