Prima zi de şcoală începe cu greva profesorilor!

24Comentarii
Prima zi de şcoală începe cu greva profesorilor!
Prima zi după vacanţă a elevilor coincide cu prima zi de grevă a profesorilor, astfel că cei care se vor prezenta la cursuri, luni, nu vor asista la actul educaţional în sine, ci doar vor fi supravegheaţi de dascălii care vor fi în şcoli, fără însă a preda materia la catedră.

„O lecţie de demnitate” este genericul sub care se va desfăşura prima zi de grevă, de avertisment, pentru moment, la care vor participa peste 6000 de profesori din judeţul Timiş, afiliaţi sindicatului „Spiru Haret” . Supăraţi pe faptul că nici de această dată Guvernul nu le respectă doleanţele, adică majorarea salariilor cu un procent de 50%, ba mai mult încalcă o lege care a fost promulgată chiar de preşedintele României Traian Băsescu, membri Sindicatului Independent din Învăţământul Preuniversitar „Spiru Haret” sunt hotărâţi să treacă la acţiuni de protest. Reprezentaţii Guvernului le-au cerut sindicaliştilor să îşi amâne acţiunile de protest până în luna decembrie sau să accepte faptul că legea de majorare a salariilor va fi aplicată de abia din luna aprile 2009. Sindicaliştii nu au acceptat condiţiile, iar de luni de la ora 8.00 în şcolile din Timişoara ca de altfel în multe altele din judeţul Timiş şi din ţară nu se vor ţine ore. Din 10 noimebrie celălalte federaţii sindicale din învăţământ, Alma Mater, FSLI şi FEN se vor alătura colegilor din „Spiru Haret”. Dacă în aceste zile nu se va ajunge la o înţelegere cu Guvernul, dascălii din toate cele patru federaţii sindicale sunt decişi să declanşeze greva generală din 18 noiembrie 2008, pe termen nelimitat. „În judeţ, în urma unui referendum s-a contatat că 96,4% dintre profesori aprobă aceste acţiuni şi vor participa la greva generală”, spune Maria Eugenia Barna, secretar executiv al Fedreaţiei „Spiru Haret”, filiala Timiş.
***

Sindicatele din SANITAS şi SED LEX ameninţă şi ele cu o grevă de avertisment în 14 noeimbrie şi grevă generală din 20 noiembrie, tot pentru majorarea salariilor.24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor