Prima pista profesionista indoor de karting din Romania

Prima pista profesionista indoor de karting din Romania
În 18 septembrie, comuna Giroc a mai bifat o premieră investiţională. Nu doar pentru această parte de ţară, ci şi pentru întreaga României.

Inaugurată în prezenţa lui Moretti Ugo, fondatorul firmei Moretti Est, şi a primarului comunei  Iosif-Ionel Toma, pista rivalizează cu cele pe care se desfăşoară marile competiţii ale acestui sport. Pasionaţii de automobilism au de acum la dispoziţie, fie pentru antrenamente, fie pentru a-şi alimenta hobby-ul, cea mai performantă pistă indoor din ţară. Aici, la bordul karturilor, se pot perfecţiona în arta şofatului de performanţă în condiţii (şi nu e doar o figură de stil) rar întâlnite chiar şi la nivel european, în ţări cu tradiţie în acest sport. Pista de la Giroc, amenajată în Parcul Industrial Incontro (peste drum de Metro din Calea Şagului), este găzduită într-o sală de peste 5.000 de metri patraţi. Pista interioară are un traseu ce se întinde pe 400 de metri şi este legată de o altă pistă, externă de această dată, în lungime de 200 de metri. Traseul a fost realizat de iniţiatorii proiectului, printre care se numără şi o serie de aşi în pilotaj, şi se poate compara cu tot ce există mai bun la nivel mondial, în acest moment, în acest sport. Unul dintre patronii pistei, Andrea Raimondi, un pilot experimentat de go-kart, a dezvăluit că timişorenii (şi nu numai) au la dispoziţie 12 karturi pentru adulţi, trei pentru juniori şi trei pentru copiii între 4 şi 7 ani. Unul dintre aspectele la care iniţiatorii proiectului au ţinut foarte mult a fost siguranţa celor care se vor întrece pe pistă. De aceea, pe toată lungimea sa, pista a fost înconjurată de pereţi protectori, care fac ca ieşirile în decor (iminente în cazul pilotajului de viteză) să nu fie motive de panică nici pentru concurenţi, nici pentru susţinătorii acestora. Alături de Paolo Gagliardini (dubul campion al Italiei şi al Europei la karting), Andrea Raimondi vrea să deschidă şi o şcoală de pilotaj la Timişoara. Pe lângă cursuri, la care doritorii pot încă de pe acum să-şi înscrie copiii, se vor organiza şi concursuri de durată. Scopul este acela de a descoperi talente locale, care vor avea ocazia, graţie sprijinului oferit de investitorii italieni, să participe la concursurile naţionale şi internaţionale de profil. “Activitatea noastră va avea loc şi în colaborare cu instituţiile şcolare, realizând un binom între kart şi şcoală, fundamental pentru noi ca punct de întâlnire între tineri, familie şi profesori”, a declarat, la deschiderea pistei, Paolo Gagliardini. Ca o paranteză, nu putem să nu menţionăm faptul că mari performeri ai Formulei 1 (cea mai apreciată competiţie a cailor-putere în automobilism) au făcut primii paşi spre marea performanţă la volanului unui kart. Dacă ar fi să-l amintim aici pe multiplul campion mondial Michael Schumacher şi tot ar fi de ajuns.
Zece minute pe circuit costă  40 de lei iar proprietarii pistei se gândesc la o serie de reduceri pentru copii sau chiar studenţi ori la mărirea numărului de minute pe pistă pentru un preţ cât mai accesibil. De asemenea, pentru fanii înrăiţi, în curând, va fi introdus
un sistem de abonamente, care vor da garanţia participării regulate la viitoarele întreceri ce vor fi organizate pe pista de la Giroc.
Pasionaţii kartingului, dar şi cei care doresc să facă primii paşi în acest sport ori pur şi simplu să de relaxeze la volanul micilor bolizi pot obţine detalii şi pot face rezervări la numărul de telefon 0724/338.387.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor