Prima pista profesionala de carting acoperita, inaugurata la Timisoara

33Comentarii
Prima pista profesionala de carting acoperita, inaugurata la Timisoara
La Timişoara a fost inaugurată sâmbătă una dintre cele mai bune piste de carting indoor din ţară. Cartodromul se găseşte pe teritoriul comunei Giroc, în Parcul Industrial Incontro, vizavi de magazinul Metro din Calea Şagului.

Circuitul este realizat în interiorul unei hale industriale de peste 5.000 mp şi poate găzdui tineri şi adulţi, chiar şi copii, având posibilitatea de a fi legat cu un traseu extern. Investiţia aparţine societăţii Red Motor, cu susţinerea firmei Moretti Est. Iniţiativa circuitului timişorean a fost lansată de Paolo Gagliardini,de două ori campion italian şi european la carting, şi lui Andrea Raimondi, un experimentat pilot de go-kart.

Circuitul poate cuprinde evenimente şi manifestări sportive cu caracter regional, naţional şi internaţional. Lungimea pistei indoor este de 400 metri şi este legată de cu un circuit extern de 200 metri, cu un total de 600 metri. Pavajul a fost realizat cu o răşină specială pentru a garanta o aderenţă ideală şi au fost instalate bariere specifice pentru protejarea anti-impact a celor care practică acest sport. Sunt disponibile pentru toţi clienţii 18 carturi de ultimă generaţie, echipate cu motoare Honda, precum şi echipamentul necesar (cască, combinezon, cagulă, etc.) pentru deplina siguranţă în timpul cursei. Traseul dispune, de asemenea, de un sistem de cronometrare pentru a permite piloţilor şi publicului să vizualizeze timpii efectuaţi în timpul cursei. În plus, circuitul a fost studiat pentru utilizarea pit-bike-ului, fenomen care are un enorm succes în toată lumea deoarece se pot experimenta aceleaşi emoţii ca piloţii de supermoto. 

Deţinătorii circuitului vor lucra şi la formarea şi descoperirea de talente, deoarece structura va putea furniza asistenţă pentru cei care intenţionează să întreprindă o carieră de pilot la nivel competitiv şi profesional. Cursul de pilotaj va include utilizarea carturilor şi a echipamentului necesar. O atenţie specială va fi acordată şcolii de carting, atât pentru copii, cât şi pentru adolescenţi, fiind susţinute cursuri de iniţiere pentru a permite învăţarea în totală siguranţă a principiilor conducerii la nivel competitiv, precum şi de educaţie rutieră. „Activitatea noastră va avea loc şi în colaborare cu instituţiile şcolare, realizând un binom între cart şi şcoală, fundamental pentru noi ca punct de întâlnire între tineri, familie şi profesori” a declarat Paolo Gagliardini sâmbătă.

Pentru 8 minute de distracţie cu carturile, pasionaţii vor avea de plătit 40 de lei. Alături de pista de curse, în incinta halei a fost amenajat şi un bar-restaurat, desigur cu produse italieneşti.33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor