Prima memorie flash universala pentru masinile inteligente va fi produsa de Samsung

De Raoul Jurchela
Prima memorie flash universala pentru masinile inteligente va fi produsa de Samsung
Samsung anunță lansarea pe piață a Universal Flash Storage pentru aplicațiile auto de ultimă generație. Memoriile vor fi disponibile în versiuni de 128 și 64 de GB și sunt destinate pentru sistemele avansate de asistență pentru șoferi, tablouri de bord de ultimă generație și sisteme de știri și divertisment, care asigură caracteristici complexe interconectate pentru conducătorii auto și pasageri.

„Avansăm în dezvoltarea sistemelor de asistență pentru șoferi (ADAS) și sistemele de divertisment auto prin lansarea mult mai devreme decât ne-am fi așteptat a primelor soluții eUFS din industrie”, explică Jinman Han, senior vice president al Memory Product Planning & Application Engineering la Samsung Electronics. Soluțiile UFS încorporate au fost folosite într-o varietate de aplicații mobile din prima parte a anului 2015, atunci când Samsung a lansat pentru prima dată în industrie memoria încorporată de 128GB, conform standardului JEDEC UFS 2.0. De atunci, performanța ridicată și calitatea dovedită a soluțiilor UFS au dus la adoptarea în număr mare a tehnologiei pentru telefoanele mobile, plecând de la vârfurile de gamă, până la produsele din gama medie.

Configurat conform celor mai noi standarde UFS (JEDEC UFS 2.1), noile Samsung eUFS vor oferi viteze avansate de transfer de date și siguranță a datelor. De exemplu, noul Samsung eUFS de 128GB are o viteză de citire a datelor de până la 850MB/s, ceea ce înseamnă aproximativ de 3,4 ori mai rapid decât viteza de citire de 250MB/s de care dispun soluțiile eMMC 5.0 de astăzi. Oferă, de asemenea, viteza de citire aleatorie de 6,4 ori mai mare decât eMMC la 45.000 IOPS. Acest lucru va contribui la îmbunătățirea semnificativă a performanței sistemelor auto de divertisment, pentru gestionarea mai bună a conținutului audio, creșterea acurateții în navigare, accesarea rapoartelor privind traficul și rapoartelor meteo pe internet, comenzi vocale îmbunătățite și accelerarea interacțiunii în social media pe scaunele din spate.

Noile soluții eUFS aduc un proces eficient și sigur de gestionare a erorilor, ceea ce este esențial pentru sistemele auto de divertisment. Conform protocolului MIPI UniPro®*, eUFS detectează și recuperează informații din erorile de tip input/output generate de hardware, fără să implice programul propriu-zis sau repornirea acestuia.

În plus, Samsung eUFS asigură fiabilitate superioară a sistemului, reîmprospătarea rapidă a datelor și notificările privind nivelul de temperatură. Operațiile avansate de actualizare a datelor permite alegerea metodelor preferate și oferă informații despre unitatea, frecvența și progresul actualizărilor pentru manevrarea dispozitivului gazdă. Acest lucru asigură fiabilitate, un element esențial al aplicațiilor auto.

Atunci când vorbim despre gestionarea temperaturii, Samsung eUFS echipează senzorii de temperatură în interiorul sistemului de control. Acest lucru împiedică unitatea de memorie să depășească limite de temperatură critică bine definite, permițând astfel celulelor NAND să funcționeze fără întrerupere la o temperatură specifică automobilelor.

SURSA: agora.ro

Foto: agora.ro



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !