Prima cerere de cimitir privat!

Prima cerere de cimitir privat!
Municipalitatea a primit de curând o solicitare puţin mai specială, din partea unei persoane juridice, de a înfiinţa primul cimitir privat din oraş.

O societate comercială a contactat primăria municipiului Arad pentru a afla ce este de făcut pentru a înfiinţa primul cimitir privat din oraşul nostru, problema puţinelor locuri de veci disponibile fiind de fapt una foarte stringentă, mai ales în cartierul Micălaca.

Primăria deşi a răspuns concret la solicitarea persoanei juridice, cu toată listă de documente şi cu şirul lung de autorizaţii şi avize necesare pentru punerea în aplicare a ideii fructificate deja în alte oraşe ale ţării, a lăsat loc de interpretare dacă se permite sau nu acest lucru în municipiul nostru.

„Întrucât amplasarea unui cimitir necesită ample studii (…) va comunicăm că înfiinţarea cimitirelor este în directa subordonare a primăriilor, doar pe terenuri pe care sunt întrunite cumulativ o serie de condiţii. (…) După efectuarea acestor studii se va putea trece la achiziţionarea terenului vizat.

Primarul Gheorghe Falcă, însă, a subliniat că primăria intenţionează să înfiinţeze cimitire. Totodată, există şi deschiderea pentru înfiinţare de cimitire în sistem privat, cu condiţia ca „să se încadreze în norme„.
Regulament de plasare a anunturilor