Prima bătălie câștigată de oameni. Pe când respectarea demnității și a dreptului la acces la viața orașului?

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Prima bătălie câștigată de oameni. Pe când respectarea demnității și a dreptului la acces la viața orașului?
La o zi de la publicarea de către JB&Bihon.ro a sesizării legate de circulația de pe linia 15, s-a făcut o remediere.

În prima zi de la sesizarea făcută de oameni către JB&Bihon.ro privitoare la modul inuman în care sunt obligați să călătorească adulții, dar mai ales o mulțime de copii din Oradea cu un microbuz, s-a luat o primă măsură. Microbuzul a fost înlocuit cu un autobuz, iar controlorii au fost trimiși să inspecteze dacă se validează cardurile.

Problemă rezolvată doar parțial

Așa se face că la 7:06, autobuzul, culmea, în stare bună de funcționare (cetățenii au semnalat anul acesta către JB&Bihon.ro defectarea repetată și frecventă a autobuzelor puse să circule pe lina 15) a preluat mulțimea de oameni, în special copii ce locuiesc în zona Podgoria și pe strada Făcliei, din fiecare stație.

Dovadă a lipsei de respect de până acum prin folosirea unui microbuz este și faptul că joi, la prima cursă de dimineață a autobuzului ce duce copii la grădinițe și școli, a fost plin și în fotografiile alăturate se pot observa cum stau copii în picioare. O mămică ce și-a condus fetița la autobuz ne-a spus că răsuflă ușurată de faptul că micuța ei nu mai e obligată să circula în condiții inumane. Cu toate acestea, aglomerația rămâne la orele de vârf.

În plus, locuitorii din aceste zone spun din nou că rămân condamnați de autorități să fie privați de diferite activități sociale, sportive, profesionale întrucât pe linia aceasta cursele sunt rare, iar seara – inexistente.

Cer curse dese pe linia 15

Ei au cerut anul acesta mărirea curselor pe linia în discuție, dar s-au lovit de negația autorităților, tot pe bază de studiu de fezabilitate care ar arăta că nu „rentează”, lovind în demnitatea și dreptul cetățenilor la acces în viața publică a orașului.

În lipsa curselor mai dese de după-amiaza și seara, oamenii activi cu copii sunt obligați, la fel ca dimineața, să apeleze la rude sau vecini pentru a-i duce/aduce pe linia lui 15. „Ar trebui să circule ca tramvaiele, până la ora 24:00. Iar ca ritm, hai să zicem că nu pun din jumătate în jumătate de oră, să nu spună că cerem prea mult, deși așa ar fi normal și omul să aleagă când să circule, nu să își facă program în funcție de orarul mijlocului de transport în comun.

Eu aș fi fericit dacă s-ar pune autobuze în fiecare oră, nu doar din oră în oră în intervalul orar 12:30 – 16.30 și până la ora 24:00, așa cum sunt tramvaiele”, ne-a declarat părintele unor copii de școală primară.

Orădenii, nevoiți să meargă înghesuiți în mijloacele de transport în comun0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor