Prim-balerinii Operei Nationale din Kiev danseaza la Timisoara

De S.P.D.
Prim-balerinii Operei Nationale din Kiev danseaza la Timisoara
Prim-balerinii Operei Nationale din Kiev danseaza la Timisoara
Una dintre cele mai celebre companii de balet ale lumii revine la Timişoara! Prim-balerinii Baletului Naţional al Ucrainei dansează povestea Cavalerului Rătăcitor pe scena Operei, la jumătatea lunii mai.

Teatrul Municipal de Operă şi Balet din Kiev prezintă luni, 14 mai 2012, de la ora 19, pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara, baletul în trei acte Don Quixote, pe muzica lui Ludwig Minkus, pe un libret de Marius Petipa, inspirat de fabulosul roman al lui Cervantes, Don Quijote de la Mancha.

Un spectacol-bijuterie, ai cărui protagonişti sunt Artişti Emeriţi ai Ucrainei: Natalia Matsak şi Denys Nedak, prim-solişti ai Operei Naţionale din Kiev. Decorurile fastuoase, costumele pitoreşti. atmosfera exuberantă, puterea de seducţie a poveştii şi, mai cu seamă, incontestabila clasă, forţă şi virtuozitate a şcolii ex-sovietice de balet captivează spectatorul şi îl conving să-l însoţească pe Cavalerul rătăcitor în aventurile sale în căutarea idealului de iubire. Coregrafia este opera lui M. Petipa, O.Gorskii şi V. Litvinov, iar scenografia este creată de Liudmila Nagorna.

Turneul la Timişoara al teatrului de balet din Kiev este realizat de Spectacles Art şi Zetia Organisation din Elveţia, instituţie care se ocupă, de peste 15 ani, cu organizarea şi promovarea unor evenimente artistice de anvergură, deopotrivă în estul şi în vestul Europei. „România este împânzită de afişe mincinoase care anunţă false evenimente, turnee inexistente sau distribuţii fără acoperire. Este un femomen grav care, din păcate, induce confuzie şi dezamăgire în rândul spectatorilor. Încercăm să contracarăm această tendinţă, oferind o capodoperă a baletului clasic, într-o montare care s-a impus pe marile scene, cu un colectiv de artişti aparţinând de drept elitei mondiale. Credem că publicul timişorean, care a probat întotdeauna inteligenţă, cultură, fler, va alege fără dubiu o veritabilă perlă a spectacolului de balet, un eveniment autentic”, a declarat Tamara Zetia, manager de turneu.

Natalia Matsak şi Denys Nedak sunt nume binecunoscute iubitorilor baletului clasic şi preţioase atuuri ale acestui spectacol. Natalia Matsak, interpreta rolului Quiteria, a început studiile de balet la 4 ani, iar astăzi este prim-balerină a Operei Naţionale din Kiev. Tânăra stea a baletului ucrainean a dansat în săli arhipline de pe tot mapamondul, fascinând publicul cu expresivitatea, creativitatea şi puritatea interpretărilor ei. Denys Nedak (Basilio) este, la rându-i, un performer al dansului clasic, în fulminantă ascensiune artistică inernaţională. Cei doi au cucerit premii importante în concursuri prestigioase. Alături de ei, dansează reputaţi balerini Teatrului Municipial din Kiev, solişti fiind Alexandr Dushacov în rolul titular, Alexandr Lipets (Sancho Panza), Semen Miroshnik (Lorenzo), Mihail Sineavskyi (Espado). Publicul timişorean va avea plăcerea să îi revadă pe Tatyana Tsygancova (acum în ipostaza Dansatoarei din stradă) şi pe Konstantin Vinovoi (în rolul Camacho), furtunos aplaudaţi în această stagiune în spectacol „Lacul lebedelor”, un alt memorabil eveniment marca Zetia&Spectacles Art.

Biletele pentru spectacolul de balet Don Quixote au, pe categorii de locuri, preţuri cuprinse între 80 şi 150 de lei şi s-au pus în vânzare la Agenţia Operei din Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !