Prezenţa în Irak, un angajament de onoare

Armată
Armată
Participarea cu trupe în războiul din Irak este pentru România „un angajament de onoare”. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Traian Băsescu într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

Şeful statului consideră că această promisiune făcută aliaţilor trebuie respectată, chiar dacă opinia publică este defavorabilă acestui lucru. Retragerea militarilor români din Irak depinde de voinţa guvernului irakian, dar şi de aliaţii României în acest conflict, care, de comun acord ar trebui să decidă dacă mai este necesară prezenţa noastră. „Participarea noastră în Irak este un angajament de onoare pentru România şi trebuie respectat (…) Nu vom întoarce spatele aliaţilor noştri, spunând că ne-am săturat de Irak şi vrem să ne întoarcem acasă. Ne-am dat cuvântul şi trebuie să-l respectăm.”

Chiar dacă sondajele sunt favorabile retragerii trupelor din Irak, şeful statului a spus că „În niciun caz nu vom decide peste noapte să plecăm şi nu le vom spune aliaţilor noştri: «Noi plecăm acasă. De acum încolo este treaba voastră…»!” De asemenea, Traian Băsescu a afirmat că integrarea României în Uniunea Europeană nu va afecta relaţia ţării noastre cu Statele Unite. „Politica noastră faţă de Statele Unite rămâne neschimbată. Ne vom consolida continuu parteneriatul strategic cu Statele Unite. În Uniunea Europeană ne vom purta ca nişte buni europeni.”

Şeful statului a precizat că în acest moment Europa are nevoie de o relaţie specială cu Statele Unite, iar Statele Unite au de asemenea nevoie de un astfel de parteneriat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor