Preţurile caselor din Europa de Est îşi continuă creşterea

Preţurile caselor din Europa de Est îşi continuă creşterea
Preţurile caselor continuă să crească în Europa de Est.

Odată cu ele se multiplică şi avertismentele în legătură cu o posibilă criză imobiliară, scrie cotidianul economic francez Les Echos, care citează un studiu realizat de Raiffeisen International.
Dacă preţurile vor continua să crească într-un mod galopant, este posibil să asistăm la un blocaj al pieţei îmobiliae din răsăritul Europei, spun specialiştii imobiliari europeni.
În ultimle 18 luni, spun specialiştii austrieci, preţul apartamentelor a crescut în Polonia cu 56 la sută, în Cehia cu 26 la sută, iar în România cu 20 la sută. Recordul s-a înregistrat însă în Estonia unde preţurile au crescut anul trecut cu 70 la sută.
Cu toate acestea, multă lume va continua să cumpere apartamente noi, pentru a părăsi blocurile construite în perioada comunistă.
Numai la Bucuresti, afirmă specialiştii cotidianului economic Les Echos, există o cerere de locuinţe de cel puţin 3,3 milioane de metri pătraţi. Dar, pentru viitorul îndepărtat, apar unele semne de întrebare, în ce priveşte posibilitatea populaţiei de a cumpăra aceste apartamente.
Specialiştii spun că La Bucureşti, Kiev, Bratislava, Praga sau la Budapesta, salariile sunt destul de modeste faţă de costul apartamentelor.
Am putea asista astfel la un blocaj al pieţei imobiliare. Preţurile au crescut, în ultimii ani şi pe piaţa spaţiilor de birouri pe fondul unei cereri mari.
Potrivit cotidianului francez, unele oraşe mari din ţările Europei răsăritene, precum Moscova, Kiev, Varşovia şi Bucuresti nu au suficiente clădiri moderne.

Sursa: Money Channel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !