Preselecţie pentru Festivalul de film de foarte scurt-metraj „Très Courts”

Preselecţie pentru Festivalul de film de foarte scurt-metraj „Très Courts”
Cineaştii amatori sau profesionişti din Timişoara au şansa de a se face remarcaţi şi a participa la o competiţie de scurt-metraje româneşti, care nu trebuie să depăşească trei minute. Filmuleţele trebuie trimise până pe data de 10 martie.

Între 7 şi 9 mai, 51 de filme foarte scurte, venite din lumea întreagă, vor fi proiectate cvasi-simultan în peste 25 de oraşe din România, precum şi în oraşe din alte 13 ţări, în cadrul festivalului de foarte scurt-metraj „Très Courts”. Sub eticheta „Around the Très Courts” vor fi grupate filme în afara competiţiei internaţionale, realizate în România. Încurajarea creaţiei audio-vizuale româneşti a fost o prioritate a festivalului, încă de la prima ediţie a „Très Courts” în ţara noastră, în 2007. Aceasta este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale, sau pentru cei care au pur şi simpul o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi, să îşi demonstreze talentul.

Singura condiţie impusă este ca durata filmului sa nu depăşească 3 minute. Toate genurile sunt acceptate: ficţiune, documentare, animaţie, iar participarea este gratuită. Filmele trebuie trimise în format DVD-video şi însoţite de formularul de înscriere disponibil pe site-ul festivalului www.trescourt.ro până în 10 martie 2010 la Centrul Cultural Francez din Timişoara, pe Bv.C.D.Loga, nr.46, 30020.

În luna martie, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, membri ai reţelei culturale francofone şi parteneri, vor selecţiona intre 10 şi 30 de filme româneşti care vor alcătui selecţia „Around the Très Courts 2010”. Aceasta va fi proiectată, alături de selecţia internaţională, în oraşele din România participante la festival. De asemenea, filmuleţele româneşti selecţionate se vor întrece pentru Premiul juriului – decis de juriu şi pentru Premiul Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie a Festivalului din România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase