Preşedintele la Strasbourg

Reactualizat la:
Preşedintele la Strasbourg
Preşedintele Traian Băsescu va susţine miercuri un discurs în cadrul sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) care se desfăşoară în aceste zile la Strasbourg.

Cu acest prilej, şeful statului român va face un apel către parlamentarii Consiliului Europei să sprijine în legislativele din ţările lor ratificarea cât mai rapidă a Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, document semnat la 25 aprilie 2005 la Luxemburg.

De asemenea, Traian Băsescu va reconfirma în faţa membrilor APCE angajamentul României, la cel mai înalt nivel, pentru punerea în aplicare a priorităţilor anunţate de ţara noastră pentru perioada în care aceasta va deţine preşedinţia Comitetului de Miniştri în domeniile de interes major ale Adunării, precum şi promovarea subiectelor de interes special pentru România, cum ar fi Balcanii de Vest, euroregiunea Mării Negre şi Republica Moldova – în cadrul dimensiunii parlamentare a Consiliului Europei.

În opinia şefului statului, mandatul de preşedinte al Comitetului Miniştrilor reprezintă pentru România o oportunitate de a contribui la consolidarea vocaţiei politice a Consiliului Europei, care urmăreşte stabilitatea şi securitatea Europei.

Astfel, România are ca priorităţi promovarea standardelor democratice şi a bunei guvernări, întărirea protecţiei generale a drepturilor omului în Europa, dezvoltarea unor societăţi inclusive, prin promovarea diversităţii şi a dialogului între religii şi culturi, întărirea eficienţei şi a coerenţei arhitecturii instituţiilor europene.

Cu prilejul prezenţei sale la Strasbourg, preşedintele Traian Băsescu are prevăzute în cursul dimineţii de miercuri întrevederi cu preşedintele APCE, Rene van der Linden, şi cu secretarul general al Consiliul Europei, Terry Davis.

De asemenea, Traian Băsescu are programată o întrevedere şi cu Fabienne Keller, primarul oraşului Strasbourg, iniţiatoare a proiectului “Clubului de la Strasbourg” al primarilor marilor oraşe din statele membre ale Uniunii Europene.

Delegaţiei oficiale conduse de Traian Băsescu i se va alătura miercuri şi ministrul român al afacerilor externe, Mihai-Răzvan Ungureanu.

Preşedintele Traian Băsescu se află la Strasbourg la invitaţia preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Rene van der Linden, cu ocazia sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, având în vedere faptul că în acest moment România deţine preşedinţia Comitetului Miniştrilor, organul decizional al Consiliului Europei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor