Presedintele CJ Timis va participa la Adunarea Regiunilor Europene de la Bruxelles

De Adrian Panduru
Presedintele CJ Timis va participa la Adunarea Regiunilor Europene de la Bruxelles
© Tion: Presedintele CJ Timis va participa la Adunarea Regiunilor Europene de la Bruxelles
Președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, va participa în 28 septembrie, la Bruxelles, la Summit-ul Regiunilor. Adunarea Regiunilor Europene (ARE) este un forum al cooperării interregionale şi un promotor al intereselor regiunilor la nivel european.

ARE organizează în 28 septembrie, la Bruxelles, Summit-ul Regiunilor, eveniment la care va lua parte și președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu. Sub denumirea „Contribuția regiunilor europene la managementul viitorului”, conferința ARE din acest an are rolul de a clarifica nevoile de dezvoltare ale regiunilor, pentru asigurarea unei politici de coeziune puternice după 2020.

La eveniment vor susține alocuțiuni comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu și președintele Comisiei de Dezvoltare Regională din cadrul Parlamentului European, Iskra Mihaylova, președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu și câte un reprezentant regional din Spania, Italia, Belgia, Franța, Germania, Polonia, Finlanda, Danemarca și Slovenia.

Județul Timiș este membru al Adunării Regiunilor Europene (ARE), cea mai mare reţea europeană a autorităţilor locale, care aduce laolaltă peste 200 de regiuni din 35 de ţări şi 16 organizaţii interregionale.

“Sunt onorat că am fost invitat de ARE să susțin, în cadrul acestui summit, punctul de vedere al tuturor consiliilor județene din țara noastră privind politica de coeziune începând cu 2020. Participarea la acest eveniment este foarte importantă, în condițiile în care dezvoltarea regiunilor europene, inclusiv a județului Timiș, depinde și de politicile de coeziune și de alocările de fonduri europene. La finalul summit-ului va fi redactată o declarație comună a regiunilor, care va fi înaintată instituțiilor europene.”, a spus președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor