Preotii si credinciosii din Timisoara au strans bani pentru Carina – eleva olimpica care trebuie operata pe creier

De Adrian Panduru
1Comentariu
Preotii si credinciosii din Timisoara au strans bani pentru Carina – eleva olimpica care trebuie operata pe creier
© TION: Preotii si credinciosii din Timisoara au strans bani pentru Carina – eleva olimpica care trebuie operata pe creier
Preoții și credincioșii din parohiile din Timișoara au strâns o sumă importantă de bani pentru a ajuta o elevă din urbea de pe Bega. Carina Andreea Udriște, elevă olimpică la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, are nevoie de ajutor pentru efectuarea unei operații pe creier.

La recomandarea Mitropolitului Banatului, parohiile timișorene s-au raliat la acest demers caritabil, susținând inițiativa de colectare de fonduri.

„Cazul tinerei elevei Carina Udriște ne-a sensibilizat și pe noi, preoți și credincioși deopotrivă. Aflând că această tânără se află într-o situație de viață și de moarte, Arhiepiscopia Timișoarei, cu implicarea directă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Ioan, a demarat o amplă acțiune caritabilă, de colectare de fonduri, necesară susținerii complicatei operații. Printr-o dăruire pilduitoare, preoții și credincioșii parohiilor noastre timișorene, au reușit să adune, într-un timp record, suma de 40000 de lei, sumă ce a fost pusă la dispoziția familiei. În felul acesta se arată că oamenii Bisericii nu sunt insensibili la suferința umană și că, printr-o mobilizare cu adevărat exemplară, se pot realiza lucruri extrem de necesare pentru salvarea unei vieți”, a spus părintele Ionel Popescu.

Joi, 10 martie, Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Pro Philharmonia au organizat, în Sala ,,Capitol” a Filarmonicii Banatul din Timișoara, un concert caritabil, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Banatul, dirijată de maestrul Radu Popa. La acest concert simfonic au participat părintele Ionel Popescu, vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, Ioan Coriolan Gârboni, directorul general al Filarmonicii Banatul și o mulțime de oameni inimoși care, prin achiziționarea biletului, au făcut o donație pentru acest caz umanitar. În semn de mulțumire și recunoștință pentru implicarea Arhiepiscopiei Timișoarei și a Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, în acest proiect de ajutorare, Corul ,,Ion Românu” al Filarmonicii din Timișoara, dirijat de maestrul Iosif Todea, a interpretat, în debutul evenimentului, rugăciunea „Tatăl nostru”.

Carina Andreea Udriște este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, o tânără instrumentistă distinsă cu numeroase diplome, premii naţionale şi internaţionale în cadrul unor concursuri la care s-a făcut remarcată prin recitalurile sale la flaut. Eminenta elevă este olimpică la flaut, matematică și religie. În 2015 a obținut locul întâi la etapa județeană a Olimpiadei de religie, reprezentând județul Timiș la etapa națională.
Carina are nevoie de o intervenţie chirurgicală care necesită aproape 29.000 de euro pentru tratarea epilepsiei de lob temporal de care suferă. Tânăra a fost diagnosticată în 2015, epilepsia fiind cauzată de un chist localizat în creier. Familia Carinei nu dispune de banii necesari şi singura speranţă pentru tratament poate veni din partea comunităţii şi a oamenilor cu suflet mare.

Dacă doriți să o ajutați pe Carina puteți face donații în conturile deschise de mama Carinei, Adriana Sandor:

În lei: RO16BRDE360SV54044913600
În euro: RO28FNNB003503035950EU01

Operaţia poate fi efectuată de neurochirurgul Domenico D’Avella la Clinica Ospedale di Neurologia Padova din Italia.

Prietenii Carinei organizează în continuare evenimente pentru strângerea de fonduri. Joi, 17 martie, la Porto Arte va fi o seară specială împreună cu trupele Comanda 4 şi Nuybai, care vor aduce pe scenă multe piese îndrăgite de melomani. O seară cu multe surprize frumoase, în sprijinul Carinei. ‪1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor