Premiu pentru o scoala din Timisoara care ofera o masa calda in fiecare zi pentru zeci de copii nevoiasi

De Adrian Panduru
Premiu pentru o scoala din Timisoara care ofera o masa calda in fiecare zi pentru zeci de copii nevoiasi
© TION: Premiu pentru o scoala din Timisoara care ofera o masa calda in fiecare zi pentru zeci de copii nevoiasi
Școala Gimnazială nr. 15 din Timișoara a fost nominalizată, alături de alte școli din țară, la Gala United Way România 2016 pentru a primi premiul pentru cea mai implicată școală în susținerea copiilor care provin din familii cu un suport financiar minim. Școala din Timișoara a și câștigat acest premiu, care a fost acordat la Gala United Way. La școala din zona Chișodei primesc o masă caldă, în fiecare zi, aproape 50 de copii nevoiași.

Școala a fost singura care a primit acest premiu într-o gală desfășurată la București, unde au fost prezenți atât ambasadori, consilieri prezidențiali, sponsori, cât și reprezentanți străini ai diferitelor instituții. Câștigătorii au fost aleși dintr-un total de peste 100 de parteneri United Way: 55 de companii, peste 60 de organizații non-profit și instituții care susțin activitatea organizației, precum și din rândul a peste 970 de voluntari care au contribuit cu timpul, cunoștințele și expertiza lor la misiunea United Way.

„Școala nr 15 asigură masa, în mod gratuit pentru 48 de copii nevoiași, fără nicio contribuție venită din partea părinților, prin donații, sponsorizări, oameni cu suflet. Întreprindem mai multe acțiuni, ținând cont că în Școala nr 15 sunt copii nevoiași, unii dintre ei aflați în grija bunicilor. Le oferim o masă caldă, haine, rechizite. Am câștigat premiul pentru contribuția adusă”, spune Iulian Lucian Fota, directorul școlii.

Prin proiectul „Învață să reusesti!” școala propune și activități de tip after-school în care copiii primesc o masă caldă zilnică și sprijin în pregătirea temelor, activități de suport în vederea explorării intereselor legate de carieră împreună cu voluntari și profesioniști din diferite domenii de activitate, pregătirea cadrelor didactice pentru încurajarea copiilor în a-și proiecta și stabili obiective pe termen lung. Copiii care sunt ajutați prin proiect provin din familii în care părinții nu au locuri de muncă sau muncesc ocazional, sau sunt angajați în munci necalificate, oportunitățile de a interacționa cu diferite tipuri de profesii sunt extrem de limitate, fapt care îngustează orizontul profesional al copiilor în discuție.

Proiectul este propus pentru a fi susținut și la festivalul de alergare al Timișoarei – Timotion. Proiectul Învață să reușești! propune o abordare originală și pro-activă prin care se urmărește creșterea motivației copiilor de a merge la școală și de a-și continua studiile. Astfel, pe lângă abordarea clasică în care elevii primesc sprijin zilnic de tip after-school se iau în în considerare activități care să le ofere copiilor oportunități de a-și identifica și creiona obiective legate de viitorul profesional, fapt ce se poate constitui într-un factor motivațional intrinsec, spun organizatorii evenimentului. De asemenea, copiii sunt scoși din școală și din centrele de zi și sunt duși în comunitate cu o frecvență și periodicitate care face posibilă o interacțiune de calitate superioară între copiii din familii defavorizate, de obicei izolați social, și membri comunității, de cele mai multe ori chiar membri marcanți ai comunității, reprezentativi pentru profesia lor, mai explică organizatorii. Proiectul “Învață să reușești!”are ca scop prevenirea abandonului școlar atât prin servicii de suport de tip after school adresate copiilor din familii defavorizate din cartierul Fratelia și Iosefin din Timișoara, cât și prin creșterea motivației de a merge la școală ca urmare a proiectării unui viitor profesional. Obiectivul de strângere de fonduri la Timotion este de 4.500 RON. Puteți susține proiectul prin donații accesând următorul link.

United Way România este o fundaţie românească, înregistrată în iunie 2004 și condusă de voluntari locali. În Timișoara, United Way România își desfășoară activitatea din 2009, timp în care a sprijinit derularea a 29 de proiecte în domeniile educație, sănătate și integrare socială (peste 2300 de beneficiari). Din 2013, UWRo implemetează proiecte care vizează abordarea integrată a familiilor aflate în dificultate prin servicii oferite atât copiilor cât și părinților acestora, cadrelor didactice și comunității. Echipa UWRo din Timișoara este alcătuită din 3 membri, din care doi sunt voluntari și se bazează pe parteneriate puternice, au transmis reprezentanții fundației.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor