Premiile Societatii Timisoara vor fi decernate pentru ultima data

4Comentarii
Premiile Societatii Timisoara vor fi decernate pentru ultima data
Premiile Societăţii Timişoara, instituite în urmă cu 20 de ani, vor fi decernate pentru ultima dată anul viitor. Pentru prima dată în istoria acestora, membrii societăţii au luat decizia să nu mai acorde premiul „Secera şi ciocanul”, acordat pentru conservarea şi susţinerea sistemului şi structurilor (neo)comuniste în România.

Preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea, a declarat că adunarea generală a societăţii a decis ca următoarea ediţie a Premiilor Societăţii Timişoara să fie şi ultima, el afirmând că aceasta este o „hotărâre firească” la 21 de ani de la Revoluţia din 1989.

„Adunarea generală a Societăţii Timişoara a hotărât ca această ediţie să fie ultima în care Societatea Timişoara mai acordă premii în mod constant. Această hotărâre e firească la 21 de ani de la Revoluţie şi în momentul în care lucrurile sunt destul de difuze şi confuze şi nu mai poţi să tragi o linie şi să diferenţiezi <<speranţa>> pe care o avem de <<secera şi ciocanul>>”, a afirmat Mihalcea.

Preşedintele Societăţii Timişoara a afirmat că, pentru prima dată în istoria acestor distincţii, nu va fi acordat premiul „Secera şi ciocanul”, care până acum a fost „câştigat” de personalităţi precum Ion Iliescu sau Dinu Patriciu şi era acordat pentru „efortul deosebit depus întru conservarea şi susţinerea sistemului şi structurilor (neo)comuniste în România”.

„Un sondaj realizat recent a arătat că 60 la sută dintre români regretă comunismul. Tocmai pentru că sistemul comunist nu mai este privit cu aceeaşi oroare cu care era privit în primii ani de după 1990 şi nu mai există acei lideri pro-comunişti care să fie clar în lumina reflectoarelor am decis ca anul acesta, pentru prima dată în istoria premiilor, să nu mai acordăm premiul <<Secera şi ciocanul>>”, a afirmat Mihalcea.

Totuşi, membrii Societăţii Timişoara au decis să acorde Premiul „Speranţa” lui Ion Caramitru, „pentru atitudinea tranşantă pe care a avut-o întodeauna şi pentru poziţia sa consecventă din ultimii 21 de ani”, acest premiu fiind acordat pentru „cea mai însemnată contribuţie la instaurarea democraţiei, destrămarea structurilor comuniste şi menţinerea speranţei în România”.

Premiul „Alexandra Indrieş”, oferit de ziarul Timişoara, pentru contribuţia, prin intermediului cuvântului scris, la dezvoltarea spiritului civic, la promovarea principiilor democraţiei şi ale statului de drept în România va fi acordat corespondentului ziarului Evenimentul Zilei în Timişoara Georgeta Petrovici.

Premiul „Ion Monoran”, conferit pentru „stăruinţa în demersurile de a decanta valorile morale în societatea românească” a fost câştigat de violonista Ioana Voicu Arnăuţoiu.

Ceremonia de decernare a Premiilor Societăţii Timişoara va avea loc în luna martie 2011.

B.A.M.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor