Premii totale de 610.000 euro pentru proiectele de integrare sociala

Premii totale de 610.000 euro pentru proiectele de integrare sociala
Organizaţiile din România se pot înscrie în cursa pentru obţinerea unui premiu în domeniul integrării sociale. Reprezentanţii acestora mai au la dispoziţie 44 de zile pentru a se înscrie în cursa pentru Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011.

Premii totale în valoare de 610.000 de euro sunt puse în joc şi pot fi obţinute de participanţi. Pe data de 1 septembrie 2010 a demarat perioada de înscrieri pentru Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011, la care pot participa 12 ţări din Europa centrală şi de sud-est, printre care şi România. Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 30 noiembrie 2010. 

Reprezentanţii fundaţiei s-au aflat ieri la Casa Adam Müller Guttembrunn din Timişoara. Prezentarea proiectului a fost făcută de Dejan Petrovic, Project Manager al Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială şi a Crinei Morteanu, Coordonator Regional pentru România şi Moldova. 

Timişoara a fost şi singurul oraş din România unde a ajuns turul onorific pe bicicletă care susţine actuala ediţie a Premiului. Cei doi membri ai echipei Premiului, Dino Pasalic şi Ivan Benussi, au plecat din Viena pe 8 octombrie şi străbat timp de 2 săptămâni peste 1.600 de km, trecând prin 10 oraşe din 6 ţări din Europa centrală şi de sud-est, printre care şi Timişoara. Pentru cei doi biciclişti amatori, care nu au parcurs vreodată mai mult de 100 km pe bicicletă, această distanţă reprezintă o imensă provocare. „Răspunzând acestei provocări, dorim să-i motivăm pe toţi cei care se confruntă cu probleme de integrare socială şi care derulează proiecte pentru soluţionarea acestui tip de probleme să se înscrie în competiţia pentru Premiu” au declarat bicicliştii.  

Premiul lansat de Fundaţia ERSTE se adresează organizaţiilor non-profit, administraţiilor publice, membrilor societăţii civile, comunităţilor religioase, iniţiativelor private sau reprezentanţilor media din Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovacia şi Slovenia.  Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială este acordat la fiecare doi ani proiectelor de integrare socială creative, care au produs schimbări semnificative în vieţile beneficiarilor. Obiectivul Premiului este acela de a promova şi recompensa acele organizaţii din sectorul public şi non-profit care fac uz de abilităţile oamenilor, de resursele şi iniţiativele acestora pentru a contribui la integrarea socială a persoanelor dezavantajate. 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor