Premierul a cerut unitate pentru aderare

Reactualizat la:
Premierul a cerut unitate pentru aderare
Unirea Principatelor Române este aniversată astăzi la Focşani, în prezenţa preşedintelui, la Iaşi, în prezenţa premierului, precum şi în restul oraşelor reşedinţă de judeţ, în prezenţa oficialilor locali.

Timpul dedicat manifestărilor va fi redus în cele mai multe dintre localităţi din cauza temperaturilor extrem de scăzute. La Iaşi se înregistrau în cursul dimineţii -22 grade Celsius, iar la Focşani -17 grade Celsius. Astfel, ceremonialurile de depunere de coroane şi discursurile care vor fi susţinute de oficiali nu vor depăşi 15 minute. Manifestările se vor încheia prin deja tradiţionalele hore ale Unirii.

La Iaşi, premierul Călin Popescu-Tăriceanu le-a cerut românilor, în mesajul susţinut la Iaşi cu prilejul Zilei Unirii, să demonstreze unitate în eforturile de aderare a României la Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007.

“Vreau ca în acest an să demonstrăm, din nou, prin eforturile noastre, ale tuturor, unitate în acelaşi ideal. Să demonstrăm că putem să ducem România acolo unde îi este locul, între ţările europene de unde a fost îndepărtată cu peste 50 de ani în urmă”, a spus primul-ministru.

Primul-ministru a vizitat Muzeul Unirii şi a participat la slujba de pomenire a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de la Biserica Trei Ierarhi. De asemenea, Călin Popescu-Tăriceanu a depus o coroană de flori la mormântul lui Cuza.

La Focşani, unde preşedintele Traian Băsescu va participa la ceremoniile dedicate Unirii Principatelor, s-au luat măsuri sporite de securitate. Peste 400 de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică. Jumătate vor fi dislocaţi în Piaţa Unirii. Din cauza gerului, autorităţile iau în calcul posibilitatea ca manifestările să se desfăşoare într-un spaţiu închis. Traian Băsescu este aşteptat să ajungă la Focşani în jurul orei 14, iar organizatorii estimează că programul dedicat sărbătorii Unirii de la 1859 va dura aproximativ trei ore.

Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 este considerată a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român. După ce la 5/17 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales în unanimitate domn al Moldovei, la 24 ianuarie/5 februarie, a fost ales şi domn al Munteniei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor