Premiera neagra la TNT. Nu se poate deplasa la Chisinau din lipsa de bani!

De Ana-Maria Atomoaei
Reactualizat la:
9Comentarii
Premiera neagra la TNT. Nu se poate deplasa la Chisinau din lipsa de bani!
© foto: Adrian Pîclișan / TNTm XXX
Teatrul Național din Timișoara trebuia să se deplaseze în acest weekend la Chișinău pentru a participa la un eveniment de excepție: Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, ediția a IV-a. Din păcate, din motive financiare, această deplasare nu va mai avea loc.

Teatrul Național din Timișoara trebuia să participe în acest weekend la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, de la Chișinău, cu spectacolele „Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, și „Pe mâine” de Mihaela Iancu.

Din păcate, Teatrul Național din Timișoara a fost nevoit să anunțe că nu va urca duminică, 23 septembrie 2018, pe scenă cu cele două spectacole din cauza organizatorilor, care nu și-au respectat angajamentele financiare.

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești este un eveniment organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Ministerului Culturii și Identității Naționale al României și Institutului Cultural Român, fiind unul dintre cele mai rezonante evenimente culturale din Republica Moldova și, în egală măsură, din România.

Acest eveniment de anvergură conține și reafirmă sensuri ale unității de spirit și de limbă, prin prezentarea unor spectacolele reprezentative ale teatrelor Naționale din România și Moldova.

„Teatrul Național din Timișoara a întreprins toate demersurile oficiale necesare și a adaptat programul de spectacole al lunii septembrie, astfel încât să facă posibilă deplasarea la Chișinău a numeroasei trupe compuse din actori și echipa tehnică de scenă, bazându-se pe asigurările primite de la organizatori și finanțatori. Din informațiile noastre, titlurile figurează pe afișele festivalului, cu bilete vândute și cu invitații lansate și confirmate. Însă cele două spectacole nu vor fi prezentate pe scenă duminică deoarece până astăzi, 21 septembrie 2018, Naționalul timișorean nu a primit finanțarea pentru transportul trupei, al decorurilor și pentru diurne, ceea ce face imposibilă deplasarea. Dorim tuturor colegilor noștri din România și din Republica Moldova, tuturor teatrelor participante la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, mult succes și spectacole reușite. Sperăm ca în viitor astfel de sincope să nu se mai repete, iar Teatrul Național din Timișoara să revină pe scenele din Chișinău cu spectacole relevante din dramaturgia românească.” ne transmit reprezentanții TNT.

UPDATE. Teatrul Național din Timișoara se va deplasa vineri noapte spre Chișinău, la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești

Organizatorii au rezolvat problemele financiare, iar Teatrul Național din Timișoara va participa în acest weekend la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău cu spectacolele „Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, și „Pe mâine” de Mihaela Iancu. Va urca pe scenă duminică, 23 septembrie 2018.

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești este un eveniment organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Ministerului Culturii și Identității Naționale al României și Institutului Cultural Român și este unul dintre cele mai rezonante evenimente culturale din Republica Moldova și, în egală măsură, din România. Acest eveniment de anvergură conține și reafirmă sensuri ale unității de spirit și de limbă, prin prezentarea unor spectacolele reprezentative ale teatrelor Naționale din România și Moldova.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor