Premiera nationala la Timisoara pentru absolventii de Jurnalism. A fost depus primul juramant de onestitate

De M.S.
3Comentarii
Premiera nationala la Timisoara pentru absolventii de Jurnalism. A fost depus primul juramant de onestitate
Premiera nationala la Timisoara pentru absolventii de Jurnalism. A fost depus primul juramant de onestitate
Premieră academică naţională la Universitatea de Vest din Timişoara. Absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din Timişoara, specializaţi în Jurnalism, au depus juramântul de onestitate în profesia pe care şi-au ales-o.

„Eu…(absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din Timişoara) jur ca în activitatea mea de jurnalist să fiu corect, să spun adevărul, să fiu de partea dreptăţii, să acţionez spre binele publicului şi să nu-l induc în eroare. Jur să apăr democraţia şi dreptul la informare al cetăţenilor”. Acesta a fost jurământul depus de absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din Timişoara, specializarea Jurnalism. Mai mult de 30 de absolvenţi au depus acest jurământ. „Nu pot sa spun că facultatea a fost grea sau solicitantă pentru că, din moment ce îţi place să faci ceva consideri că o faci din plăcere. Oricât de greu ar fi, orice lucru îl faci pentru că vrei tu asta să faci mai departe. Următorul pas este să ma înscriu la master şi dacă am ocazia să prind un post, să lucrez undeva, aş fi cea mai fericită. O să îmi depun CV atât la radio cât şi la televiziuni, mai puţin pe presă scrisă pentru că e un domeniu care pe mine nu m-a atras. Atâta timp cât ne-am asumat responsabilitatea să jurăm şi să ţinem cont de acest jurământ consider că trebui să îl respectăm în totalitate”, a spus Aida Frunză, una dintre absolventele specializării Jurnalism din Timişoara. “Generaţia a fost foarte interesată de această merserie entuziastă şi sper ca să nu îşi piardă entuziasmul în momentul în care ajunge să lucreze şi să se întâlnească cu dificultăţi. Acest jurământ a fost liber consimţit, nu au fost forţaţi în niciun fel, este decizia lor şi asta înseamnă foarte mult. Dorinţa de a spune adevărul întâmpină întotdeauna dificultăţi. Unii jurnaliştii din ziua de astăzi respectă jurămânul, alţii mai puţin şi asta este trist…”, a spus Lucian Ionică, profesor în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comuicării. În acelaşi timp, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara le-a transmis un mesaj viitorilor jurnalişti. „Este un moment foarte important pentru Universitatea de Vest din Timişoara. În acest moment societatea română are nevoie de caractere. Dincolo de profesia aleasă, care implică o activitate 24 de ore din 24, să nu uitaţi aceste elemente: caracterul şi moralitatea”, a precizat Marilen Pirtea.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor