Premiera nationala in Regiunea de Vest: introducerea platii cu cardul la Finante a fost finalizata

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
3Comentarii
Premiera nationala in Regiunea de Vest: introducerea platii cu cardul la Finante a fost finalizata
© Tion: Premiera nationala in regiunea de Vest: introducerea platii cu cardul la Finante a fost finalizata
O mare parte din impozitele, taxele şi contribuţiile plătite la unităţile Trezoreriei din Regiunea de Vest a României, vor putea fi achitate la ghişee prin intermediul cardului bancar. Aşa cum am anunţat deja, noua facilitate va deveni operaţională în câteva zile, respectiv din 18 iulie.

Succes „electronic-fiscal” în Regiunea de Vest a României. Proiectul pentru introducerea plății cu cardul prin intermediul terminalelor POS la ghișeele Trezoreriei a impozitelor, taxelor și contribuțiilor sociale, ca metodă alternativă de plată, pentru persoanele fizice și persoanele fizice autorizate, a fost finalizat și implementat, până în prezent, numai de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara și Galați.

Cu ajutorul noului sistem se vor putea efectua plăți începând cu data de 18 iulie 2016, inclusiv, la toate unitățile operative ale Trezoreriei din județele componente ale regiunii, respectiv Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Este vorba despre operațiuni de încasare a impozitelor, taxelor și altor sume cuvenite bugetului general consolidat datorate de contribuabili, efectuate cu cardul prin intermediul echipamentelor POS instalate în unitățile trezoreriei statului.

Tipurile de creanțe fiscale care pot fi plătite prin intermediul cardurilor bancare prin POS au fost aprobate prin Ordinul Ministrului Finanțelor Publice nr. 943/iunie 2016 (exemple: impozitul pe veniturile din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activități agricole, din jocuri de noroc, accize încasate din vânzarea de alcool etilic, contribuții de asigurări sociale, contribuții de asigurări sociale de sănătate, contribuții de asigurări pentru șomaj, TVA, amenzi, penalități și confiscări, alte taxe și tarife – taxa pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar, etc.).

Cardurile acceptate sunt: VISA şi MASTERCARD, sau echivalent.

Articole pe aceeași temă?

Timisenii vor putea plati, peste cateva zile, taxele la Trezorerie cu cardul bancar3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor