Premiera la Timisoara: Minds Hub – laborator pentru studentii cu idei

De Adrian Panduru
1Comentariu
Premiera la Timisoara: Minds Hub – laborator pentru studentii cu idei
© TION: Premiera la Timisoara: Minds Hub – laborator pentru studentii cu idei
Tinerii care au idei și au nevoie de un loc echipat cu tot ce le trebuie pentru a le dezvolta au acum uși deschise. Un laborator creat la subsolul Facultății de Științe Economice, unde nonconformismul este la el acasă și ideile circulă liber, a fost deschis la Timișoara – Minds Hub.

25 de studenți cu inițiativă de la Universitatea de Vest și Universitatea Politehnica din Timișoara au creat un spațiu cu patru săli în care sunt chemați tinerii cu idei – un spațiu prielnic pentru dezvoltarea acestora. Studenții care au creat acest laborator au fost sprijiniți de 30 de companii din Timișoara, care au investit peste 85.000 de euro în acest hub educațional dezvoltat în premieră la nivel național în Timișoara. Crearea acestui laborator este o premieră, practic o inițiativă pentru a crea un spațiu inovativ, unde studenții, companiile, profesori și ONG-urile pot colabora.

Minds Hub este primul hub educațional din țară.

„Aici se vor organiza diferite proiecte educaționale inițiate de organizații studențești din Timișoara sau din România și de către companiile care ne-au susținut. De asemenea, se vor întâmpla proiecte educaționale care vor reieși din Consiliul Educației Colaborative pe care l-am fondat, unde punem la aceeași masă ONG-urile, facultățile și mediul de afaceri. Nevoia a pornit de la studenți de a găsi un mod organizat de a se dezvolta, să știe că atunci când termină orele, în loc să meargă în complex sau în cămin, pot merge la hub pentru că acolo sunt oameni faini din diferite facultăți cu care pot să interacționeze”, a spus Remus Rădvan, unul dintre inițiatorii proiectului Minds Hub.

Haideți la un tur, virtual bineînțeles, prin acest laborator. Intrăm în prima încăpere – “Living room”, aici pot fi organizate workshop-uri. Sunt scaune, canapele, pereții sunt decorați cu reviste și ziare. Pășim în “Bookland”, un imperiu al cărților, unde biblioteca se întinde chiar și pe tavan. Tot acolo, pe tavan, este și un scaun, nu de alta, dar pentru acest laborator se caută studenți „cu scaun la cap”. După bibliotecă putem merge fiecare în încăperi mai mici pentru a dezvolta ideile pe care le avem. Un laborator puțin SF, puțin suprarealist, un loc de poveste în care ideile curg de la sine, nu e nimeni și nimic care să le stea în cale. Până și scaunele sunt pe pereți ori de… cauciuc. De marți intră în funcțiune! Să curgă ideile…

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor