Premiera inedita la Teatrul Maghiar din Timisoara

Premiera inedita la Teatrul Maghiar din Timisoara
Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” a pregătit o surpriză iubitorilor de teatru din Timisoara. Cea de-a şasea premieră din stagiunea curentă, „mady-baby”, o piesă controversată de Gianina Cărbunariu, va fi jucată de Emilia Borbély într-un cadru inedit: microbuzul teatrului.

One-woman show-ul care va fi pus în scenă la Timisoara este un spectacol controversat şi răscolitor, despre trei tineri care părăsesc România pentru o ţară mai „cool”. Proveniţi din medii sociale diferite şi cu aspiraţii diferite, ei îşi părăsesc ţara de baştină pentru a se stabili în Irlanda. Fără să se caute, întâlnirea lor e inevitabilă şi decisivă pentru soarta pe care singuri şi-o aleg. Mady devine iniţial instrumentul, iar mai apoi victima celor doi băieţi, Bogdan şi Voicu. Spectacolul pune accentul pe figura fetei, povestea ei fiind una a învierii, bazată pe noţiunile de bunătate şi păcat, decădere şi mântuire, egoism şi jertfă. „mady-baby” este un spectacol despre construirea identităţii proprii ca absorbţie a identităţii celuilalt, despre vitalitatea care distruge şi se autodistruge.

Gianina Cărbunariu, autoarea piesei, este, la ora actuală, personalitatea teatrală a tinerei generaţii despre care se vorbeşte cel mai mult, reuşind să se impună atât pe scenele din ţară, cât şi din străinătate. A studiat Literele la Universitatea Bucureşti și Regia la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) din capitală. De asemenea, a avut burse şi rezidenţe de dramaturgie la Wiesbaden, Londra şi Valence. Este membru fondator al grupului „dramAcum” care, începând din anul 2002, este considerat cel mai important atelier al creaţiei dramatice contemporane româneşti.

Regia piesei „mady-baby” este semnată de B. Fülöp Erzsébet, cea care a pus în scenă şi spectacolul „Inimi şi coarne”, de J. B. Molière, producţie care a deschis stragiunea trecută a Teatrului Maghiar din Timişoara.

Premiera piesei va avea loc marţi, 13 aprilie, de la ora 18, în microbuzul Teatrului Maghiar, care va porni, împreună cu spectacolul, din parcarea Hotelului Timişoara. Următoarele reprezentaţii ale piesei vor avea loc pe 14, 17 şi 18 aprilie, toate de la ora 18. Din cauza numărului limitat de locuri, biletele trebuie procurate din timp de la casa de bilete a teatrului. Preţul unui bilet este de 16 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !