Premieră

Judecata
Judecata
TIMIŞOARA – Spectacolul cu piesa „Judecata“, de Barry Collins, va fi prezentat în premieră vineri, 6 aprilie, ora 19,la Teatrul German de Stat din Timişoara, în regia lui Alexander Hausvater şi avându-l în rolul principal pe actorul Georg Peetz, din Germania, care este cunoscut publicului şi din altă creaţie a aceluiaşi regizor, “Cymbeline”, de Shakespeare.

Textul autorului Barry Collins (n. în 1941 în West Yorkshire) se bazează pe un fapt real: şapte ofiţeri ruşi sunt luaţi prizonieri în al Doilea Război Mondial. Când frontul înaintează spre Vest, cei şapte sunt lăsaţi închişi în beciul unei mânăstiri părăsite de pe teritoriul Poloniei, fără îmbrăcăminte, apă ori hrană.

Textul constituie mărturisirea cutremurătoare a unuia din cei doi supravieţuitori – ajuns în faţa unui tribunal militar sovietic – asupra celor petrecute în celulă timp de aproximativ două luni.

Piesa vorbeşte despre cât de firească, de umană şi în acelaşi timp de stringentă este, în ultimă instanţă, lupta pentru supravieţuire. Scriitura se conturează ca o relatare răscolitoare, datorită lipsei de patetism şi a oricărei forme de ipocrizie, a simplităţii cu care personajul furnizează datele şi faptele.

„Judecata“ a fost prezentată pentru prima dată de Peter O’Toole la Royal Theatre din Bristol în anul 1974. De atunci textul a fost montat în 20 de ţări. Spectacolul lui Alexander Hausvater produs de scena germană timişoreană constituie premiera pe ţară a acestei piese.

Proiectul a fost realizat graţie sprijinului Consiliului Local Timişoara, al firmei Siemens VDO şi al Institutului pentru Relaţii Externe din Stuttgart (Germania). Următoarea reprezentaţie: luni, 16 aprilie, ora 19, la sediu. În zilele de 7 şi 8 mai spectacolul va fi prezentat în sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti. Reprezentaţiile se traduc la cască în limba română.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !