Pregatiri pentru evaluarea nationala in Timis

De Florina Bălu
Reactualizat la:
Evaluare nationala
Evaluare nationala
Pregătirile pentru evaluarea națională sunt în toi în județul Timiș, unde sunt așteptați să susțină examenul aproape 5500 de elevi timișeni. Pentru ei emoțiile vor începe în 25 iunie.

În total, 5463 de elevi timișeni termină clasa a VIII-a anul acesta. Totuși conducerea Inspectoratului Școlar Timiș estimează că doar 5000 de elevi se vor înscrie pentru a susține examenul, restul fiind corijenți sau cu situația școlară neîncheiată. Elevii vor termina cursurile în 14 iunie și se vor putea înscrie pentru a susține examenul în perioada 17-19 iunie.

Examenul debutează în 25 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română, urmată în 26 iunie de proba la limba maternă și în 27 de cea la matematică. Rezultatele se vor afișa în 29 iunie, până la ora 16.00, iar cei care sunt nemulțumiți de rezultat vor putea depune contestații până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi afișate în 3 iulie.

După anunțarea rezultatelor finale, se va trece la procesul de admitere. Absolvenții și părinții acestora, asistați de diriginți, vor completa opțiunile în fișele de înscriere în perioada 5-9 iulie. Primii elevi care vor fi repartizați sunt cei de origine romă, în perioada 8-10 iulie, urmați de cei din învățământul special, în perioada 11-13 iulie. Pentru restul absolvenților, prima repartizare computerizată va avea loc în 16 iulie. Școlile vor afișa listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și locurile libere în 17 iulie. Dosarele de înscriere se vor depune în perioada 17-26 iulie. Cea de-a doua repartizare computerizată va avea loc în 25 iulie, iar cea de-a treia, în periaoda 5-6 septembrie. Repartizarea candidaților care au împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii anului școlar 2013-2014 pe locurile din învățământul seral și cu frecvență redusă va avea loc între 24 și 26 iulie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor