Pregatiri de Pasti. Mieii vor fi sacrificati in 20 de puncte, in Timis. Carnea – verificata de veterinari

De Adrian Panduru
Pregatiri de Pasti. Mieii vor fi sacrificati in 20 de puncte, in Timis. Carnea – verificata de veterinari
© TION: Pregatiri de Pasti. Mieii vor fi sacrificati in 20 de puncte, in Timis
În curând începe perioada în care mieii vor fi sacrificați pentru sărbătorile de Paști. Piețele vor fi pline de miei care vor fi scoși la vânzare, mai mulți decat la Paștile Catolic, atunci când cu greu găseai vreun cioban care, în urma unei comenzi, îți livra carnea animalului.

Conform reprezentanților Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, în cel mai vestic județ al țării vor funcționa aproximativ 20 de puncte de sacrificare a mieilor, care vor fi deschise în perioada 14 aprilie – 3 mai. La Timișoara s-a solicitat deschiderea unui singur punct de sacrificare a mieilor, în Piața Badea Cârțan, până în acest moment. Trebuie menționat că în orice punct autorizat va exista și un medic veterinar care va controla carnea. Punctele de sacrificare sunt de obicei organizate la nivelul fermierilor, al crescătorilor de oi, la cei care doresc să pună în vânzare carnea de miel, uneori chiar în gospodăria proprie.

“Persoanele interesate mai pot solicita deschiderea de puncte de sacrificare a mieilor până pe 14 aprilie. Trebuie să îndeplinească condiții minime de igienă – să aibă sursă de apă, să aibă canalizare, să aibă dotări minime cu ustensile și utilaje. Carcasele de miel sunt verificate de medicii veterinari, vor fi marcate, ca să se știe de unde provin în cazul unor îmbolnăviri. Probleme pot apărea la transportul cărnii sau la manipularea carcaselor de miel. În anii precedenți, nu am avut cazuri de substituire a cărnii de miel cu o alta, la fel cum s-a întâmplat în alte județe”, a spus Viorel Banda – Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș.

Carnea de miel, de obicei, nu comportă un risc major vizavi de consumator. Pot apărea contaminări la transport și la depozitare. Carcasele vor fi marcate de medici, fiecare punct de sacrificare va ave un număr și o marcă a centrului respectiv așa că se va știi de unde provine marfa.

Operatorii economici care doresc să comercializeze alimente specifice perioadei de Paști vor primi o mână de ajutor și din partea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură – un seminar la care se va discuta și despre cerințele sanitar-veterinare impuse pentru siguranța și comercializarea alimentelor. Mai multe informații despre aceste lucruri veți găsi la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, pe 5 aprilie, de la ora 11:30.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor