Pregătirea piscinei pentru iarnă cu Pool Control!

Reactualizat la:
Pregătirea piscinei pentru iarnă cu Pool Control!
Cum iarna bate la uşa şi vremea rece nu se lasă aşteptată ne-am gândit să vă prezentăm un checklist cu paşii esenţiali pregătirii piscinei dumnevoastră pentru iarnă.

Odata ce aţi bifat toate etapele din lista de mai jos puteţi fi siguri ca piscina dumnevoastră va face faţa cu brio chiar şi celei mai neplăcute ierni anunţată de meteorologi, iar la anul vă veţi putea bucura de ea chiar din primele zile de primavară.

· Golim piscina de o cantitate de apă, aprox 1/3 din volumul total de apă (cu circa 25 cm sub prima diuză de recirculare), pentru a face loc apelor provenite din precipitatţi pe perioada cât piscina este conservată.

· Se vor inchide duzele de recirculare cu aşa numite „dopuri oarbe”, şi se vor goli toate ţevile, pompele şi filtru de apă, care urmeaza a fi depozitate într-un loc uscat până la sezonul următor.

· Punem în apă corpurile antiîngheţ, – ele sunt obiecte din plastic tip bidon, cu 2 compartimente, cu dimensiunile de 50 x 30 x 5 cm, într-unul din compartimente există nisip sau pietriş pentru a se scufunda sub apă, în celalalt compartiment se gaseşte polistiren sau e gol, pentru a pluti deasupra apei, astfel impiedicându-se scufundarea lor în totalitate şi preluarea presiunii gheţului.

· Montajul lor se face înlănţuit pe lungimea şi pe laţimea piscinei, în mai multe rânduri încât să nu fie o distanţă mai mare de 4 m între rânduri, sau între perete şi primul rând.

· Rolul lor este impiedicarea exercitării de presiune a gheţii formate pe suprafaţa apei, de pe un perete pe peretele opus, gheaţa apăsând de pe perete pe aceste corpuri sau pe corpuri între ele, grosimea lor de 5 cm preluând forţa de apăsare a gheţii, protejând pereţii piscinei.

· Pentru păstrarea curată a apei din piscină pe perioada iernii se adaugă la apa ramasă în piscină, o soluţie pentru iernare, în cantitate de aprox. 0,6 l la fiecare 10 m3, calculat la tot volumul piscinei. Această substanţă este un concentrat de ph, cl si antialge, care asigură calitatea apei pe perioada în care piscina nu va fi recirculată – filtrată.

· Apoi punem prelata de protecţie, care va fi mai lungă şi mai lată decât dimensiunea piscinei cu 1.5m.

· Se introduc in orificiile prelatei sacii de apă pe lungimea şi lăţimea prelatei, care vor fi umplute cu apă şi vor susţine prelata pe perioada de iarnă.

Mai multe detalii pe https://pool-control.ro/ şi https://www.facebook.com/poolcontrol.ro/

Advertorial! Hb: 2994940Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor