Pregatire academica si burse pentru romii din Timis

De Delia S. Barbu
1Comentariu
Pregatire academica si burse pentru romii din Timis
Pregatire academica si burse pentru romii din Timis
Liceenii şi absolvenţii de liceu romi pasionaţi de medicină pot beneficia de pregătire academică şi burse.

Programul de Dezvoltare Personală Profesionişti romi în domeniul medical a lansat cea de-a treia sesiune de înscrieri în cadrul programului de Tutorat şi burse adresat liceenilor şi absolvenţilor de liceu romi care îşi doresc ca anul viitor să susţină examenul de admitere în cadrul unei instituţii de învăţământ din domeniul medicinei umane.

„În cursul anului academic 2012 – 2013 sunt oferite sesiuni de pregătire, în regim gratuit, pentru 200 de elevi şi absolventi de liceu de etnie roma, la materiile biologie şi chimie/ fizica. Cursurile sunt axate pe programa pentru admiterea în unităţile de învățământ superior cu profil medical şi sunt realizate de profesori de specialitate. În plus, candidaţii selectaţi în program participă la tabere de motivare şi primesc burse lunare”, precizează coordonatorii programului.

Burse în valoare de 500 de lei/ lună sunt oferite elevilor beneficiari în cursul anului academic 2012 – 2013, pe perioada participării la cursurile de pregatire. În ultimele 3 luni de pregătire, valoarea burselor poate creşte la 800 de lei lunar pentru beneficiarii care obţin media generală minima 9.00 la testele de tutorat. Tinerii romi cu vârsta maximă de 35 de ani, care în anul academic 2012-2013 vor fi înscrişi în ultimul an de studiu liceal (clasa a XII-a zi sau a XIII-a frecvenţă redusă), dar şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat din anii anteriori, care nu sunt încadraţi într-o altă formă de învăţământ, pot aplica la tutorat, pe site-ul www.profesionistiromi.ro sectiunea Burse romi, până pe 30 septembrie 2012. Pentru finalizarea înscrierii, candidaţii trebuie să transmită o serie de documente. Informaţii la telefon 021 2000 624.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor