Prefectura anunţă ajutoare de încălzire majorate, primăria spune… imposibil!

5Comentarii
Prefectura anunţă ajutoare de încălzire majorate, primăria spune… imposibil!
Ajutoarele de încălzire se pot acorda, majorate cu 15%, fără să crească preţul gigacaloriei, în Timişoara. Instituţia Prefectului a înştiinţat Consiliul Local Timişoara despre faptul că doar primul punct al HCL 272/2009 a fost atacat în instanţă, ceea ce, conform prefecturii, înseamnă că prevederile privind majorarea ajutoarelor de încălzire sunt în vigoare şi se pot aplica.

În plus, Tribunalul Timiş – Secţia de Contencios Administrativ a fixat pentru data de 21 octombrie termenul de judecare a cererii Instituţiei Prefectului. Iniţial, Prefectura Timiş a atacat în instanţă integral Hotărârea Consiliul Local Timişoara nr. 272/2009, privind majorarea preţului local al energiei termice facturată populaţiei cu 15% şi acordarea ajutoarelor suplimentare pentru încălzirea locuinţei, de la bugetul local, pentru perioada noiembrie 2009-aprilie 2010, majorate, de asemenea, cu 15%. Este vorba de ajutoarele destinate persoanelor defavorizate. Prefectura a transmis către Tribunal o cerere prin care cerea devansarea termenului de judecată, stabilit iniţial pentru data de 6 ianuarie 2010. Totodată, Instituţia Prefectului a precizat instanţei că solicită anularea parţială a HCL 272/2009, adică se cere doar anularea articolului 1 – privind majorarea preţului la gigacalorie, nu şi partea referitoare la ajutoare.

Reprezentanţii primăriei spun că nu sunt bani

Oficialii Primăriei Timişoara spun însă că ceea ce anunţă reprezentanţii prefecturii nu poate fi pus în aplicare, că nu poate fi susţinută de la bugetul local majorarea ajutoarelor fără să crească şi preţul energiei termice, aşa cum se stabilea prin hotărârea aprobată în iulie.

Domnul prefect continuă pe linia partidului care l-a propulsat în funcţie, un populism ieftin, nesusţinut de niciun fel de calcule economice. Riscăm să ajungem în situaţia Braşovului, unde societatea de termoficare nu mai livrează energie termică. Dacă s-a devansat termenul de judecată e foarte bine, dar până atunci situaţia rămâne oricum la fel, până la primul termen, când se va face precizarea prefecturii, iar mărirea ajutoarelor cu 15% este imposibilă, poate dacă ne livrează domnul prefect din banii de la nunta sa (n. r. – prefectul s-a căsătorit la finele săptămânii trecute)”, a declarat viceprimarul Sorin Grindeanu.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor