Prefectura a realizat lista primăriilor codaşe

2Comentarii
Prefectura a realizat lista primăriilor codaşe
Prefectura Timiş a realizat o listă a ruşinii în domeniul primăriilor care au rămas restante la rezolvarea problemelor legate de fondul funciar, de restituirea terenurilor către oameni.

Pe lista localităţilor codaşe apar Bârna, Bethausen, Coşteiu, Dumbrăviţa, Fârdea, Saravale, Traian Vuia, Bogda şi Niţchidorf. La Dumbrăviţa, problemele sunt legate de numeroasele procese iniţiate de diferite persoane, referitor la mărimea terenurilor redobândite sau locaţia acestora. De asemenea, aici sunt o serie de probleme legate de punerea efectivă în posesie, oamenii au decizii dar nu au fost efectiv puşi în posesie. „Sunt persoane validate de ani de zile dar prmarii spun că nu au teren. Atunci intervin samsarii care cumpără adeverinţele, vânzările au ajuns la a patra sau a cincea mână. Legalitatea adeverinţelor a fost recunoscută de instanţe, vânzarea acestora a fost acceptată”, a declarat miercuri Ovidiu Drăgănescu. În urma videoconferinţei susţinută cu şefii Ministerului Administraţiei şi Internelor a fost propusă sancţionarea localităţilor rămase codaşe. În urma analizei din teren a fost descoperit că sunt probleme şi la unele instituţii ale statului, prefectul de Timiş amintind în acest sens Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Se pare că aici au fost descoperite mai multe erori de măsurători topografice dar şi emiteri de titluri de proprietate greşite. O altă situaţie neplăcută se referă la emiterea de decizii de punere în posesie pe terenuri proprietate privată a statului, fără ca aceasta să fie legală, neexistând decizii ale consiliilor locale în acest sens. Sancţiunile aplicate comisiilor de fond funciar locale, pot ajunge până la un miliard, dar pot fi şi de 50 milioane. O altă problemă este legată de componenţa comisiei de fond funciar. „E aproape imposibil să scoţi primarul din comisia locală de fond funciar”, a mai spus Drăgănescu.

Probleme mari şi la Timişoara

Situaţia e destul de dificilă şi în capitala judeţului. „La Timişoara e cu cântec pentru că se solicită multe terenuri intravilane”, a mai declarat Ovidiu Drăgănescu. Multe dintre cereri nu mai pot fi satisfăcute pe vechiul amplasament deoarece aici există deja construcţii. În plus, multe cereri nu au fost rezolvate pentru că nu au mai fost terenuri disponibile. Aceasta duce la procese, de la primăria Timişoara au fost 600 de dosare respinse. „Noi le-am respins pe toate, să nu mai fie amendat primarul, asta spunea secretarul primăriei”, spunea prefectul. Au existat chiar şi propuneri de retrocedare a unui teren de 400 de metri în mijlocul unui bloc U. De asemenea, se solicitaseră 500 de metri în curtea unei grădiniţe, aceste cereri au fost respinse. Celebru este cazul restiturii unui teren aflat în apropierea clădirii Poliţiei judeţene. Aici a fost retrocedată o suprafaţă pe care exista un spaţiu verde, noul proprietar a vândut la rândul său terenul unei firme care s-a apucat să construiască aici, deşi nu avea autorizaţie.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor