Prefectul Drăgănescu se luptă cu o nouă mafie imobiliară

8Comentarii
Prefectul Drăgănescu se luptă cu o nouă mafie imobiliară
De această dată, reprezentantul Guvernului în teritoriu se va lupta cu un samsar de terenuri. „Este o situaţie nemaiîntâlnită în ţară. Mafia terenurilor a ajuns să înlocuiască Autoritatea”.

Mai precis, Ovidiu Drăgănescu acuză Oficiul de Cadastru că a acceptat un titlu de proprietate nesemnat de prefect dar care are ştampila şi semnătura unui executor judecătoresc. Vizat de presupusul fals este un teren situat la ieşirea din Timişoara spre Dumnbrăviţa, aflat pe teritoriul administrativ al comunei periurbane. „Terenul se întinde din spatele Selgros şi până la unitatea militară de pe Calea Lipovei”, a mai declarat Drăgănescu. Suprafaţa de câteva hectare este evaluată pe piaţa imobiliară la aproape 20 de milioane de euro. Se pare că un investitor „specializat” în probleme imobiliare a achiziţionat drepturile litigioase ale unor locuitori în vârstă din Dumbrăviţa, „pentru câteva sute de euro”, spunea Drăgănescu. Ulterior, respectivul a sol

icitat acordarea de terenuri dar exact pe amplasamentul prezentat mai sus, pe un teren aparţinând Administraţiei Domeniilor Statului.

 

Executorul, dat în judecată de către client

După ce a obţinut o sentinţă de punere în posesie, de la un judecător „binevoitor”, exact cum l-a numit Drăgănescu, samsarul de terenuri s-a prezentat la un executor judecătoresc căruia i-a solicitat să pună în executare sentinţa, exact pe acel amplasament din zona Selgros. Executorul a refuzat acest lucru şi astfel, samsarul a ajuns să îşi dea în judecată executorul. „astfel, executantul a fost dat în judecată de client. Şi, cu binevoinţa executantului, clientul a câştigat. Şi iată cum executorul a fost obligat să aplice sentinţa”, am aflat de la Ovidiu Drăgănescu. Acuzat de prefect este executorul judecătoresc Ion Jurchescu, a cărui ştampilă şi semnătură se află pe titlul de proprietate, cu precizarea „S-a refuzat semnarea titlului”. Pe baza documentului a fost continuată procedura de înregistrare a proprietăţii. „Executorul s-a prezentat la noi cu documentele, le-a lăsat, i-am spus că trebuie analizate iar el a plecat imediat. El a luat titlul de proprietate şi a pus ştampila şi semnătura cu precizarea „S-a refuzat semnarea titlului”. Cu acest document s-a prezentat la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Iar aceştia au reuşit într-o zi să facă şi să înregistreze măsurătorilor iar în a doua zi să şi înregistreze titlul de proprietate. Niciodată nu s-a pus problema să nu semnez acel titlu.”, a mai declarat Drăgănescu. El a mai precizat că reprezentantul Cadastrului, deşi este membru în Comisia de Fond Funciar, nu a precizat nimic în legătură cu acest caz în cadrul şedinţelor de Comisie. Pe numele conducătorului OCPI, prefectul a făcut o sesizare la Ministerul de Interne, solicitând efectuarea unui control amănunţit pentru descoperirea eventualelor nereguli.

Prefectul Ovidiu Drăgănescu a fost ameninţat de rromi Draganescu 19.08.2008Audio | Video | Video

Lupta cu mafia imobiliară, volumul II Draganescu mafie 23.09.2008 | Video

Scrisoare de ameninţare Draganescu scrisoare 29.09.20088Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor