Prefectul Băcală s-a supărat pe primăriile timişene

6Comentarii
Prefectul Băcală s-a supărat pe primăriile timişene
Exigenţă maximă în relaţia cu primăriile. Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, promite că va fi mult mai sever în ceea ce priveşte solicitarea documentelor emise de consiliile locale. Se pare că în ultima perioadă, secretarii de primării au cam uitat să trimită pe adresa Prefecturii documentele votate în şedinţele de consiliu.

Toate acestea trebuie să treacă pe la departamentul juridic al reprezentanţei Guvernului în teritoriu, pentru a primi avizul de legalitate. Dacă timp de două luni consiliile locale nu se întâlnesc, Prefectura poate solicita dizolvarea acestora şi convocarea de alegeri. Supărarea lui Băcală a pornit după analizarea situaţiei înregistrate într-un caz deja celebru, cel al comunei Saravale. Un caz cu repetiţie, unde discuţiile contradictorii dintre o parte dintre consilierii locali şi primar au dus la imposibilitatea susţinerii unor şedinţe lunare. Primele probleme la Saravale au apărut anul trecut, din iulie până în noiembrie, la Prefectură nu apare înregistrată nici o hotărâre de consiliu. Chiar dacă de atunci se putea cere dizolvarea, prefectul a încercat medierea conflictului şi amânarea unor alegeri costisitoare. Se pare că situaţia se repetă şi, în ultimele două luni, de la Saravale nu au mai sosit nici un fel de hârtii care să demonstreze existenţa unor şedinţe de consiliu, am aflat de la Mircea Băcală. „În consecinţă, am decis să mă adresez instanţei de contencios şi voi cere dizolvarea consiliului. Instanţa va decide dacă va avea loc dizolvarea sau nu, consilierii locali pot să demonstreze că ei au încercat să se întrunească şi dacă primarul nu a vrut să convoace şedinţele”, a declarat prefectul de Timiş.

Problema transmiterii documentelor e generalizată

Supărat foc după ce a analizat situaţia de la Saravale, Mircea Băcală a solicitat departamentului juridic al Prefecturii să realizeze o statistică generalizată cu depunerea documentelor emise de primăriile din judeţ. În mai multe cazuri hârtiile de la primării nu sunt trimise pentru verificarea legalităţii. „Am să renunţ la bunătatea mea să o să le cer actele spre verificare şi control. Dacă timp de două luni nu voi primi documentele voi cere dizolvarea consiliilor locale şi organizarea de alegeri. E deja un obicei să nu trimită hotărârile la verificat”, a mai declarat Băcală. De la preluarea mandatului de prefect, Mircea Băcală s-a confruntat cu probleme asemănătoare celor de la Saravale în mai multe localităţi: Parţa, Voiteni, Checea, Teremia (consiliu local aflat în curs de dizolvare), Recaş.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor