Prea putine paturi la Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judetean din Timisoara

7Comentarii
Prea putine paturi la Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judetean din Timisoara
Cel puţin aşa susţin medicii care îşi desfăşoară activitatea în unitatea medicală. Şeful clinicii din cadrul Spitalului Judeţean, Mihai Ionac, a înaintat joi un memoriu preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, prin care îi cere să intervină pe lângă conducerea spitalului şi pe lângă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş, pentru repartizarea spaţiilor necesare desfăşurării normale a activităţii secţiei.

Clinica de Chirurgie Vasculară este singura clinică cu această specialitate din jumătatea de vest a ţării, în condiţiile în care jumătate din numărul deceselor se datorează aterosclerozei şi bolilor cardiovasculare. Însă, deşi pe an se realizează aici peste 1000 de operaţii, unele în premieră pentru zona de vest a ţării, clinica beneficiază numai de patru saloane, cu 20 de paturi.

Noi am sesizat în peste 10 memorii conducerea spitalului şi conducerea DSP, solicitând sprijin şi înţelegere, cu atât mai mult cu cât spaţiul necesar desfăşurării activităţii noastre este disponibil în cadrul spitalului. Avem mari dificultăţi la internarea urgenţelor, medicul de gardă fiind nevoit să interneze cazuri pe alte secţii, unde supravegherea pacienţilor este dificilă. Avem mari probleme atunci când tratăm pacienţi cu infecţii, deoarece nu putem aplica protocolul de izolare a pacienţilor cu germeni multirezistenţi”, spune doctorul Mihai Ionac.

Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, instituţie care administrează Spitalul Judeţean, a declarat că a transmis scrisoarea lui Mihai Ionac reprezentanţilor Direcţiei de Patrimoniu a CJ Timiş, pentru analiză.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor