Prea complicat sa platesti taxa de parcare? Exista o aplicatie!

Reactualizat la:
Prea complicat sa platesti taxa de parcare? Exista o aplicatie!
Dacă nu ţi-ai făcut abonament TimPark, poţi plăti parcarea direct de pe smartphone, folosind o aplicaţie special creată în acest sens. Şi nu este valabilă doar în Timişoara! Prin intermediul aceleiaşi aplicaţii poţi plăti parcarea şi în alte 14 oraşe din România.


Încă de la introducerea noului sistem de parcare TimPark, odată cu renunţarea la tichete, unii şoferi s-au plâns că este prea complicat să plătească staţionarea exclusiv folosind telefonul mobil ori că sistemul nu este funcţional în toate reţelele de telefonie.

Cu toate acestea, reprezentanţii Drumuri Municipale (SDM), societatea care administrează sistemul TimPark, spun că veniturile încasate din exploatarea şi gestionarea sistemului de parcare au crescut uşor. Asta reiese dacă facem o comparaţie între ultimul an integral de TelPark, 2012 adică, şi primul an integral de TimPark – 2014.

Astfel, veniturile încasate din TimPark în anul 2014 au fost de 5.879.663 de lei, în timp ce veniturile din TelPark în 2012 au fost de 5.695.686 lei, potrivit oficialilor SDM.

La plata prin telefon, cei mai mulţi şoferi optează pentru SMS pentru că li se pare mai simplu să plătească astfel staţionarea decât prin voucher, dar există o metodă care le poate face viaţa şi mai uşoară şoferilor: o aplicaţie oficială a sistemului Tpark – Aplicaţia Android SMS Parking.

3screens

 

Această aplicație pe care trebuie să o descarci de pe smartphone (Android și iOS) îți permite să plătești parcarea şi rovinieta în 15 orașe din România, printre care şi Timişoara.

Pe listă mai sunt Arad, Bacău, Baia-Mare, Bistrița, Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Pitești, Ploiești, Satu-Mare, Sighișoara, Sighetul Marmaţiei, Turda şi Târgu Mureș.

Se pot memora numerele de înmatriculare ale mai multor autovehicule, utilizatorul poate alege maşina cu un singur click, poţi vedea istoricul plăţilor şi eşti anunţat când ţi se termină perioada de staţionare.

Şi, foarte important de precizat, tarifele sunt aceleaşi ca la plata prin SMS sau bip de pe telefonul mobil.

De asemenea, poţi consulta şi harta interactivă a parcărilor cu plată din Timişoara – maps.tpark.ro.
Regulament de plasare a anunturilor