Practica si locuri de munca pentru studentii din Timisoara la Autoritatea de Supraveghere Financiara

De Adrian Panduru
Practica si locuri de munca pentru studentii din Timisoara la Autoritatea de Supraveghere Financiara
© TION: Practica si locuri de munca pentru studentii din Timisoara la Autoritatea de Supraveghere Financiara
Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara (UVT) au semnat un protocol cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Acest protocol dă posibilitatea studenților din Timișoara să facă practică la ASF, iar absolvenții UVT pot fi selectați pentru a fi viitori angajați ai acestei autorități.

Prin intermediul acestui protocol, specialiștii de la ASF își vor pune experiența în domeniul economic la dispoziția studenților de la UVT, putându-se chiar organiza cursuri pe acest domeniu financiar, unul din ce în ce mai actual și necesar.

„Am lansat un proiect de educație financiară, avem chiar o divizie care se dedică acestui lucru, educația financiară este esențială. Ne propunem să ne bazăm pe educație și abilități atât în oferirea serviciilor financiare, cât mai ales în comportamentul investițional de economisiri. În programul educațional am plecat de la școlile generale, avem un proiect pe București, pe școli generale și licee, și continuăm cu mediul universitar”, a spus Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară.

Protocolul semnat cu UVT cuprinde programele de cercetare, de învățământ, dar sunt incluși și absolvenți universitari.

„Componentele sunt participarea noastră sau a experților, oamenilor pe care îi avem, la dezvoltarea unor planuri de cercetare și de învățământ, putem susține predarea unor cursuri. De asemenea, o componentă academică deschisă studenților, doctoranzilor, cercetătorilor. De asemenea, funcționează și program pe care l-am lansat anul trecut, pentru tinerii absolvenți, proaspeți, neconvertiți la activitatea practică, pe care am vrea să-i avem colaboratori în procesul de înnoire a resurselor umane care să participe la relansarea activități Autorității. Este un schimb de experiență reciproc avantajos. Putem să oferim și stagii de pregătire în cadrul ASF, o lună, două, trei, atât pentru cercetători cât și pentru studenți. Piețele suferă și de baze de date precare, pe care să-ți dezvolți o cercetare. Avem nevoie de o interpretare neutră a ceea ce se întâmplă pe piață, o analiză științifică, de la fenomenele care se întâmplă în piață, de ce crește nivelul despăgubirilor, eventual ce sistem de pensii am vrea să avem”, a mai spus președintele ASF.

Studenți de la universitate pot merge în practică, în perioada imediat următoare, și pot participa la următoarea selecție de absolvenți pe care o face Autoritatea, după absolvire, în august-septembrie.

„Bugetul nostru e de 10-15 absolvenți în fiecare an, probabil 2-3 absolvenți de la UVT. Aș vrea să stimulez mai mult participările din afara Bucureștiului, ele sunt mai mult concentrate pe București și există competitivitate și pregătire la același nivel în țară. Studenții din Timișoara sunt mai puțin doritori să treacă munții și să lucreze în Regat, și sunt mai aproape de Vestul Europei. Opțiunea de a lucra pentru ASF oferă un anumit spirit de îndrăzneală, de ieșire din starea de confort”, a spus Mișu Negrițoiu.

Rectorul UVT Marilen Pirtea a spus că educația financiară devine o necesitate în România.

„Această aparent dispută între teorie și practică trebuie să dispară, pentru că ele merg mână în mână. Pentru a fi un absolvent de succes cu potențial pe piața muncii trebuie să stăpânești ambele laturi. Educația financiară devine o necesitate în România, vorbim de sistemul de pensii, câți angajași sunt, o educație necesară, nu mai este un lux sau un moft sau un avantaj competițional. Și noi putem să transcedem din mediul universitar spre medul preuniversitar, putem transmite informații pentru a ne consolida pregătirea în acest domeniu economic. Această colaborare va fi amplă și contăm pe sprijinul specialiștilor de la ASF în cadrul activităților pe care le vom desfășura împreună”, a spus rectorul Universității de Vest Timișoara Marilen Pirtea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor