Practica in Germania si Marea Britanie pentru elevii din Lugoj

De Corina Eva
Practica in Germania si Marea Britanie pentru elevii din Lugoj
Timp de doua săptămâni 28 de elevi de la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” din Lugoj se vor afla într-un stagiu de pregătire practică în Marea Britanie şi Germania în cadrul Programului sectorial Leonardo da Vinci finanţat de Comisia Europeană. Domeniul de practică este Turism şi alimentaţie, proiectul colegiului lugojean primind cea mai mare finanţare naţională din cadrul programului sectorial: 231.316 de euro.

Proiectul se intitulează „Stagii de pregătire practică într-un mediu economic real pentru dezvoltarea competenţelor elevilor in domeniul Turism si alimentatie” şi va fi aplicat timp de doi ani, grupul ţintă fiind format din 80 de elevi de la specializările Tehnician în turism şi Tehnician în gastronomie, împărţiţi în şase grupe. Elevii de la specializarea Tehnici în turism vor face stagiul în Marea Britanie la Yale College din Wrexham ( 4 grupe), iar elevii de la specializarea Tehnician în turism îşi vor desfăşura practica la Hotelurile Dorint şi Leonardo, precum şi la Centrul de informare turistică, toate din Weimar, Germania.

Pe lângă programul de pregătire practică, elevii vor avea ocazia să descopere numeroase elemente culturale prin excursiile care se vor desfăşura în Marea Britanie la Mancester – Muzeul industriei, Stadionul Old Trafford al echipei de fotbal Manchester United, oraşele Liverpool şi Chester, iar în Germania vor fi vizitate casele memoriale ale lui Goethe şi Schiller din Weimar, Lagarul nazist de la Buchenwald şi oraşele Erfurt şi Jena.

„În prezent avem primele doua grupe în Marea Britanie şi Germania, sunt 14 elevi într-o grupă, un profesor însoţitor pe grupă şi directorii care monitorizează stagiul. Este un proiect mare ce solicită multa muncă în partea de implementare şi avem mari aşteptări de la elevi. Practic, elevii trebuie să atingă standardele profesionale specifice specializării, acesta este scopul principal, pe plan secundar ne dorim ca piaţa serviciilor de turism şi alimentaţie din zona noastră să beneficieze în viitorul apropiat de specialişti care au o experienţă europeană în domeniu,  elevii putând accede foarte uşor inclusiv pe piaţa muncii din Uniunea Europeană. Este o şansă pe care aici, în Lugoj, nu o puteam oferi din punctul de vedere al practicii, acesta fiind şi motivul pentru care exista programul sectorial Leonardo da Vinci. Ca responsabil de proiect, sper ca şi agenţii economici din Lugoj cu activitate în domeniul Turism şi alimentaţie să valorifice experienţa elevilor. Pe de alta parte, faptul că reuşim ca 10% dintre elevii liceului să-şi desfăşoare practica în străinătate este o performanţă a şcolii noastre” a declarat prof. Ciprian Blaj – managerul proiectului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !