PPU-SL si-a lansat candidatii la alegerile locale pentru Timisoara si judetul Timis

Reactualizat la:
PPU-SL si-a lansat candidatii la alegerile locale pentru Timisoara si judetul Timis
ADVERTORIAL. PPU-SL Timiș și-a lansat candidații la alegerile locale din 5 iunie 2016, la Centrul de Cultură Adam Muller Guttenbrunn din Timișoara. Lansarea a fost și o dezbatere publică, sub titlul „E timpul să schimbăm politica locală!”.

Au participat candidații care intră în cursa electorală pentru Primăria Timișoara, Cosmin Trif, respectiv pentru Consiliul Județean Timiș, Lidia Laction, dar și candidați la administrații importante ale județului, alături de Maria Grapini, moderatorul dezbaterii. A fost o dezbatere publică serioasă, care a avut loc duminică, 8 mai, pe teme importante și acute pentru întreaga comunitate.

„A fost o dezbatere publică, în primul rând, și-abia apoi una cu conotații electorale, de lansare a candidaturilor pentru scrutinul apropiat. Vă propunem oameni noi, neimplicați până acum în politică, bine pregătiți în domeniile lor de activitate, dornici de implicare, hotărâți să vă prezinte o altfel de abordare!”, a spus președinte PPU-SL Timiș, europarlamentarul Maria Grapini.

Cosmin Trif este un tânăr candidat la Primăria Timișoarei, iar în cadrul evenimentului acesta și-a prezentat proiectele și gândurile cu care a intrat în cursa electorală.

„Sunt de profesie inginer, îmi plac lucrurile exacte și cel mai mult faptele. Noi, tinerii, vrem o schimbare, eu cel puțin mi-o doresc. Vreau să fac asta prin asumarea unei atitudini, aceea de a intra în ring și a schimba ceva. Am fost întrebat de foarte multe ori de ce am făcut pasul ăsta. Am luat lucrurile progresiv, am ieșit în zone, în cartiere, să mă întâlnesc cu cetățenii să văd exact cum stau lucrurile de la cetățeni, nu dintr-un birou. Ca proiecte am pregătit 12 puncte, sunt puncte generale. Consider că cel mai bun lucru este să facem un proiect amplu, dar acest proiect trebuie făcut și prin consultare publică. Nu cred că un municipiu ca și Timișoara nu are piețe agroalimentare închise, în afară de Piața Iosefin. Este o discrepanță foarte mare față de alte localități de la noi din țară, dar și din alte țări. La noi, toate evenimentele se întâmplă în zona dintre Operă și Catedrală. Ar trebui să avem un spațiu cu toată infrastructura rutieră, cu locuri de parcare, un loc pentru comercianți, unde să-și expună produsele, un loc unde să aibă loc tot felul de evenimente, festivalul vinului, al berii. Un alt punct important este turismul. Putem oferi oamenilor posibilități de turism de city-break, putem avea turism medical, un pol de creștere care poate aduce plus valoare”, a spus Cosmin Trif, candidat PPU-SL la Primăria Timișoara.

Lidia Laction, candidatul PPU-SL la președinția Consiliului Județean Timiș, lucrează de 16 ani în domeniul privat și spune că vrea să-și pună toată experiența în slujba cetățenilor județului Timiș.

„Timișul este un județ pe care îl iubesc și îl consider casa mea și a familiei mele. Resimt o slăbiciune atunci când vorbesc de insuccesul administrației actuale județene în atragerea fondurilor europene, resimt o slăbiciune când merg în școli sau spitale comunale și constat că din păcate timpul a stat în loc. Resimt o slăbiciune atunci când mă uit la drumurile noastre județene. De noi toți depinde totul. O altă problemă este transportul în comun, nu avem curse regulate către Timișoara, nu avem transport școlar bine pus la punct. Trebuie să îmbunătățim zilnic ceva la noi, altfel nu putem reuși. Fiecare om trebuie să fie respectat, fiecare profesie trebuie respectată și primul pas este să ieșim la vot în 5 iunie. Fiind nou intrată în politică dețin ambiție, profesionalism și seriozitate. Sunt un om nou, neimplicat în politică până acum, sătul să stea deoparte, decis să-și pună experiența în slujba cetățenilor unui județ care este perla coroanei”, a spus Lidia Laction, candidatul PPU-SL la Consiliul Județean Timiș.
Regulament de plasare a anunturilor