Posturile de politie din comune s-au reinfiintat

De Denis Budău
Posturile de politie din comune s-au reinfiintat
Posturile de politie din comune s-au reinfiintat
Posturile de poliție din comune s-au reînființat începând cu luna septembrie. La un an de la reorganizarea Poliției Române, autoritățile centrale au ajuns la concluzia că desființarea cestor posturi, au adus o creștere a cheltuielilor de 23% față de anul precedent, iar locuitorii din mediul rural se plâng că numărul infracțiunilor a crescut.

În urma reorganizării Poliției Române, din urmă cu un an de zile, posturile de poliție din mediu rural au fost desființate. În urma unor studii realizate la nivel național, s-a ajuns la concluzia că aceste schimbări au crescut cu 23,46% cheltuielile în mediul rural. Mai mult, locuitorii de la sate se plâng că numărul infracțiunilor în ultimul an a crescut și că nu se mai simt în siguranță de când nu mai există câte un polițist în fiecare localitate din mediul rural.

Începând cu luna septembrie, autoritățile centrale au stabilit că cea mai bună soluţie ar fi menţinerea secţiilor de poliţie rurală şi reînfiinţarea posturilor de poliţie. În urma acestei organizări s-a reînfiinţat funcţia de şef de post în toate comunele, inclusiv unde funcţionează și secţia de poliţie rurală şi s-au suplimenta funcţiile la posturile de poliţie comunale prin redistribuire de la secţiile de poliţie rurale.

În judeţul Timiş vor fi reînfiinţate 88 de posturi de poliţie, pentru care au fost alocate 314 funcţii, respectiv 88 de şef de post şi 226 pentru ajutor şef de post. Organizarea posturilor de poliție s-a făcut în funcție de numărul de locuitori al unei comunei, la postul de poliție respectiv existând între doi și cinci polițiști.

Patrularea şi intervenţia la evenimente se va executa de poliţiştii de la posturile de poliţie comunale, pe raza lor de responsabilitate. Intervenţia la evenimentele semnalate se realizează pe principiul cel mai apropiat poliţist de locul evenimentului intervine.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor