Posibile locatii pentru bazele americane

Reactualizat la:
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că negocierile privind amplasarea unor baze militare americane pe teritoriul României sunt încheiate, iar acordul este la ultima reviziure. Baze ar putea fi amplasate la Constanţa, Feteşti şi Babadag.

Declaraţia preşedintelui a fost făcută la finalul întrevederii cu Stephen Hadley, consilierul pe probleme de securitate al preşedintelui american.

Cei doi oficiali nu au oferit prea multe detalii în ceea ce priveşte amplasara bazelor militare americane pe teritoriul ţării noastre.
Traian Băsescu şi Stephen Hadley au mai discutat despre continuarea colaborării militare în Afganistan şi Irak. România îşi va asuma şi pe viitor obligaţia în relaţiile cu parteneri NATO. Internaţionalizarea Mării Negre în vederea combaterii traficului de fiinţe umane, arme şi droguri a fost un alt subiect al discuţiilordintre preşedintele român şi consilierul preşedintelui american pe probleme de securitate.

Acesta s-a întâlnit ieri şi cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, ocazie cu care lăudat autorităţile române pentru măsurile luate combaterea gripei aviare. În această dimineaţă Stephen Hadley a vizitat Biserica Stavropoleus şi Templul Coral din Bucureşti.
Regulament de plasare a anunturilor