Ponta: Moţiunea de cenzură va fi depusă, luni, la ora 15.30

7Comentarii
Ponta: Moţiunea de cenzură va fi depusă, luni, la ora 15.30
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, că moţiunea de cenzură va fi depusă, la ora 15.30, când are loc şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Ponta a precizat, după o şedinţă a Biroului Permanent Naţional care a durat mai puţin de o oră, că textul moţiunii de cenzură este, practic, finalizat, iar la întâlnirea PSD-PC-PNL de la ora 12.30 vor mai fi puse la punct câteva “chestiuni de detaliu”.

Liderul PSD a anunţat că, după această întâlnire, la ora 15.30, când are loc şedinţa Birourilor Permanente reunite, moţiunea de cenzură va fi depusă.

El a precizat că detaliile care au mai rămas de stabilit nu se referă la fondul moţiunii.

“Săptămâna viitoare (moţiunea de cenzură – n.r.) se va dezbate şi vota şi ne dorim cu toţii (…) 90% dintre români îşi doresc ca moţiunea să treacă, Guvernul Boc să cadă şi să avem un nou guvern care să încerce să scoată ţara din criză”, a adăugat Ponta.

Liderul PSD a precizat că moţiunea, intitulată “Moţiunea populară”, va cuprinde critici ale măsurilor luate de Guvernul Boc în toate domeniile.

“Va cuprinde critica noastră pentru toate domeniile în care Guvernul Boc a comis nenumărate greşeli şi nenumărate abuzuri, (…) pentru că Guvernul Boc a distrus economia românească, Guvernul Boc a distrus infrastructura românească, sănătatea şi trebuie să pice”, a declarat Ponta.

El a menţionat că în finalul textului moţiunii vor figura şi măsurile pe care PSD, PNL şi PC îşi propun să le adopte, la guvernare, dacă va fi cazul.

Pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură sunt necesare 236 de voturi, număr mai mare decât cel al parlamentarilor din formaţiunile de opoziţie.

Conform articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.

Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea.

Potrivit Regulamentului şedinţelor comune ale Camerei şi Senatului, votul la moţiunea de cenzură este secret cu bile.

Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc, prevede Regulamentul.

Sursa: Mediafax7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor