Poliţiştii timişoreni au învăţat cum să se comporte cu persoanele cu dizabilităţi

7Comentarii
Poliţiştii timişoreni au învăţat cum să se comporte cu persoanele cu dizabilităţi
Joi, la Timişoara, a debutat proiectul „Economia socială: o şansă pentru persoane cu dizabilităţi”, iniţiat de fundaţia socială „Pentru Voi”, prin care 20 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti comunitari din municipiu au învăţat cum să interacţioneze cu persoanele cu dizabilităţi intelectuale.

Cursul „Poliţia înţelege persoanele cu dizabiliăţi” face parte din  proiectul „Economia sociala: o şansă pentru persoane cu dizabilităţi” şi are ca scop educarea forţelor de ordine în a relaţiona cu persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Directorul fundaţiei „Pentru Voi”, Laila Onu, i-a învăţat pe reprezentanţi ai jandarmeriei, poliţiei şi poliţiei comunitare cum să îi abordeze pe oamenii cu probleme mentale. La acest semniar, cei prezenţi au aflat că fiecare gest contează în relaţionarea cu persoanele cu dizabilităţi şi că acestea trebuie tratate cu mai multă tandreţe, oamenii legii trebuind să evite folosirea forţei în aceste situaţii speciale.

Scopul acestui seminar este de a atrage atenţia asupra persoanelor cu dizabilităţi intelectuale care sunt cetăţeni şi care, ca orice cetăţean, trăiesc în comunitate, participă la diferite acţiuni şi, implicit, pot intra în interacţiune cu poliţia. Datorită specificului dizabilităţii intelectuale, există dificultăţi de comunicare şi de aceea suntem de părere că poliţiştii trebuie informaţi despre aceste persoane şi învăţaţi cum pot să îi abordeze pe aceşti oameni cu care se pot întâlni pe stradă sau la diferite acţiuni publice”, a declarat Laila Onu.

Acest seminar este primul pas al porectului finanţat de  Fondul Social European, urmănd ca, în următorii ani, aria de educare a poliţiei să se extindă până în Sud-Vestul României.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor