Poliţiştii se întorc la şcoală

Poliţiştii se întorc la şcoală
Poliţiştii timişoreni vor să afle, în trei zile, problemele din învăţământul timişorean. În urma unei şedinte care a avut loc luni, la Poliţia Timişoara, 35 de poliţişti au primit o misiune dificilă: să afle, în trei zile de verificări pe teren, problemele de siguranţă cu care s-ar confrunta 75 de şcoli.

Oamenii în uniformă vor folosi apoi informaţiile culese ca să stabilească modul în care vor contribui de acum înainate la prevenirea violenţei în şcoli.
Poliţiştii vor să afle cum sunt păzite şcolile, dacă există conflicte între elevi sau dacă sunt grupuri care intră în şcoli.

 „Directorii şcolilor sunt obligaţi să asigure paza şi securitatea unităţilor de învăţământ. Este exclus să militarizăm şcolile. Vrem să acţionăm asupra cauzelor”, ne-a declarat comisarul-şef Dorel Cojan, adjunctul Poliţiei Municipiului Timişoara.

După ce vor centraliza datele adunate din şcoli în cele trei zile de verificări, poliţiştii timişoreni vor decide care sunt măsurile cele mai potrivite pentru a preveni actele de violenţă în unităţile de învăţământ. În plus, poliţiştii vor purta discuţii şi cu jandarmii timişoreni pentru a afla cum pot coopera.

Oamenii legii şi-au propus să îşi facă mai mult simţită prezenţa în şcoli şi să participe la ore de dirigenţie pentru a discuta cu elevii şi cu profesorii.

Ionela Luchian
Regulament de plasare a anunturilor