Politistii locali nu prea vad animale si pasari de ferma prin Timisoara. Dau amenzi doar la sesizari

De Roxana Deaconescu
18Comentarii
Politistii locali nu prea vad animale si pasari de ferma prin Timisoara. Dau amenzi doar la sesizari
© Foto: Politia Locala Timisoara
O hotărâre de consiliu local spune că timișorenii nu au voie să crească animale și păsări de fermă în oraș, acesta fiind delimitat de mai multe străzi mărginașe. Oamenii legii au dat doar două amenzi în acest sens. De asemenea, este interzisă creșterea acestora strict pentru consumul familial, la acest capitol fiind date doar trei amenzi. S-au găsit cai, vaci și porci, dar doar în urma sesizărilor făcute de oameni.

Potrivit HCL 371/2007, constituie contravenție și se sancționează „creșterea animalelor şi a păsărilor de fermă în clădiri cu mai multe apartamente sau în adăposturi improvizate în jurul blocurilor de locuit precum şi în gospodăriile aflate în vecinătatea blocurilor cu locuințe comune”, precum și „creșterea animalelor şi a păsărilor de fermă în interiorul zonei delimitate de strada Grigore Alexandrescu, strada Lt. Ovidiu Balea, rambleu cale ferată, strada Gării, strada Nufăr, Splaiul Tudor Vladimirescu, strada Gabriel Ioseph, strada Ardealului, strada George Georgescu, strada Constantin Daniel, strada Sulina, Calea Şagului, strada Ceferiştilor, strada Cercului, strada Dimineţii, strada A.P. Cehov, Strada Apicultorilor, strada Gospodarilor, strada G. Musicescu, Calea Urseni, strada Legumiculturii, Calea Moşniţei, strada Aviatorilor, strada Câmpului, strada Rozelor, strada Cometei, strada Ştrandului, Aleea Pădurea Verde, strada Măcin, strada Constructorilor, strada Centura”, dar și „creşterea animalelor şi a păsărilor de fermă în curţile cu folosinţă comună, cu mai multe apartamente proprietate privată sau mixtă”. Sancțiunile sunt cuprinse între 1.500 și 2.000 de lei.

De asemenea, conform aceleiași hotărâri, creșterea animalelor și păsărilor de fermă, strict pentru consumul familial, în zona exterioară aceluiași perimetru, se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.500 și 2.000 de lei.

Timișorenii nu au voie să crească mai mult de doi porci, 20 de păsări, o vacă matură și un vițel, într-o gospodărie proprietate privată cu o suprafață îngrădită, destinată întreținerii și creșterii animalelor de minimum 500 mp. Hotărârea de consiliu local spune și cum ar trebui să fie amenajate aceste suprafețe, dar și cum ar trebui să fie întreținute.

În total, oamenii legii ne-au transmis că au dat cinci amenzi, intervenind doar la sesizările timișorenilor.

„La capitolul reglementări privind deținerea animalelor de fermă pe teritoriul Municipiului Timișoara, la articolul 19 au fost aplicate 2 sancțiuni, iar la art. 20 au fost aplicate 3 sancțiuni, în cuantum de 3.500 lei, în zone precum str. Atanasie Demian, Virtuții, Albăstrelelor, Aurora, Silistra, unde au fost găsite animale precum cai, vaci, porci. Și în aceste cazuri s-a acționat la sesizările făcute de cetățeni care reclamă deținerea animalelor de fermă ce le produc disconfort”, au precizat reprezentanții Poliției Locale pentru tion.ro.

Tot la sesizările timișorenilor, oamenii legii găsesc tot mai des cai la păscut pe străzile orașului, printre blocuri, ei încercând în mai multe rânduri să-i găsească pe proprietari.

22051177_680161002173766_120708458414387207_o
Tot mai multe animale sunt lăsate libere pe străzile Timișoarei. Vorbim despre cai, care pasc fără nicio grijă pe spațiile verzi dintre carosabil și trotuare. Unii dintre ei au ajuns la adăpostul de animale al Danyflor. Polițiștii locali spun că dau în permanență amenzi proprietarilor de animale ...18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor