Politistii din Timis pun lacatul pe usa la posturi la ora 16

39Comentarii
Politistii din Timis pun lacatul pe usa la posturi la ora 16
Oamenii legii se pregătesc şi ei de proteste, la fel ca şi celelalte categorii de bugetari. Poliţiştii din judeţul Timiş îşi vor reduce activitatea începând de săptămâna viitoare. La ora 16 se va pune lacătul pe uşile de la posturile de poliţie, ameninţă sindicaliştii.

Şi poliţiştii protestează, dar prin reducerea activităţii. Începând de luni, ei nu mai participă la audieri în dosarele penale, nu mai dau amenzi şi nu mai dirijează circulaţia, după cum a declarat, miercuri, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marian Gruia. Liderul de sindicat a declarat că poliţiştii îşi vor limita activitatea la 75 la sută, pentru că sunt plătiţi doar la 75 la sută.

Astfel, în judeţul Timiş, posturile de poliţie vor funcţiona numai până la ora 16, spun sindicaliştii, iar poliţiştii vor munci numai 8 ore pe zi. „Poliţistul este funcţionar public cu statut special doar la obligaţii, la drepturi mai puţin. Şi atunci, dacă la drepturi mai puţin şi suntem funcţionari publici în sensul strict al cuvântului, un funcţionar public în România lucrează opt ore. Fapt pentru care noi vom răspunde cu aceeaşi monedă acelor guvernanţi care au luat această decizie şi vom lua măsuri. Mai exact, de la ora 8 la ora 16 posturile de poliţie vor funcţiona normal, după care la ora 16 se va pune lacătul pe uşă, iar poliţistul nu va mai răspunde la telefonul lui pentru orice intervenţie, poliţistul nu va mai veni de acasă în miez de noapte cu maşina personală pentru un apel, pentru că şi el are familie…”, spune comisarul şef Doinel Malcoci, şeful Sindicatului Poliţiştilor din judeţul Timiş.

El cere înţelegere din partea cetăţenilor pe care poliţiştii trebuie să-i apere de infractori şi să le ofere siguranţă. „Îi rugăm pe cetăţeni să ne înţeleagă că şi noi avem greutăţi, familii şi datorii în bănci. Nu se pune problema unei greve, ci este doar hotărârea Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual de a răspunde cu aceeaşi monedă, să zicem, nesimţirii hotărârii Guvernului de a tăia din salarii nu 25%, cum se ştie, ci peste 40%”, a adăugat Doinel Malcoci. Rămâne de văzut cum se va prezenta luni situaţia.39Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor