Politistii din Timis, la apel: cine este betivan, nenorocit si cine vrea sa mearga cu rolele?

43Comentarii
Politistii din Timis, la apel: cine este betivan, nenorocit si cine vrea sa mearga cu rolele?
Pe jos sau cu… rolele. Aşa se vor deplasa în curând poliţiştii din Timiş, în condiţiile în care atât ei, cât şi ceilalţi din ţară, au la dispoziţie… 3,3 litri de benzină pentru fiecare automobil din dotare, susţine liderul de sindicat al poliţiştilor din Timiş. Acesta, mai în glumă, mai în serios, este hotărât să facă un tabel pentru a afla care sunt “beţivanii, nenorociţii şi cine vrea să meargă cu rolele pe teren”.

Potrivit liderului de sindicat al poliţiştilor din Timiş, comisarul-şef Doinel Malcoci, situaţia combustibilului alocat maşinilor de patrulare este mai mult decât jalnică. Potrivit unei dispoziţii venite de la IGPR, fiecărei maşini i se alocă 100 de litri de combustibil pe lună. Drept urmare, poliţiştii sunt nevoiţi să meargă pe jos, să-şi cumpere role, ori să scoată bani din buzunare pentru combustibil, susţine comisarul-şef Malcoci.

“După o aritmetică de clasa a III-a, 100 de litri împărţiţi la 30 de zile calendaristice înseamnă 3,33 litri pe 24 de ore. Cum majoritatea maşinilor sunt distribuite la ordine publică şi circulaţie, unde sunt trei schimburi, dacă împărţim 3,33 litri la 3, ne dă incredibila cantitate de 1,11 litri de combustibil pe 8 ore”, declară comisarul-şef Doinel Malcoci, şeful Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Timiş. Potrivit acestuia, şi dacă s-ar dubla cantitatea, tot nu ar fi suficientă.

“Asta în condiţiile în care un parlamentar foloseşte 704 litri de combustibil pe lună. O doamnă deputat, în bătaie de joc, chiar a spus că dacă nu le convine poliţiştilor, să fie dotaţi cu role. Am ajuns bătaia de joc a societăţii româneşti în ansamblul ei”, mai spune Doinel Malcoci.

Deranjat de recenta declaraţie a chestorului Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, potrivit cărora avem mulţi suficienţi poliţişti beţivi, nenorociţi, liderul de sindicat al Poliţiştilor din Timiş a decis să facă un tabel.

“La noi la sindicat se vor întocmi tabele nominale cu patru rubrici: una în care poliţistul să bifeze dacă e beţivan, a doua – dacă este nenorocit, a treia – dacă ambele opţiuni anterioare sunt valabile şi o a patra în care să bifeze dacă doreşte sau nu role”, a conchis comisarul-şef.

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Timiş, combustibilul este suficient şi ajunge.

“Cota de combustibil alocată fiecărui autoturism de serviciu este suficientă pentru desfăşurarea activităţii, astfel încât la nivelul fiecărei subunităţi de poliţie sunt organizate atât patrule auto cât şi pedestre, care asigură ordinea şi liniştea publică, dar şi intervenţiile la solicitările prin serviciul de urgenţă 112”, ne-a spus Emil Andrei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

În Timiş sunt aproape 400 de autoturisme în parcul auto al Poliţiei.43Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor