Politistii de frontiera din Timis se pregatesc pentru traficul de sarbatori

De B.D.
1Comentariu
Politistii de frontiera din Timis se pregatesc pentru traficul de sarbatori
Politistii de frontiera din Timis se pregatesc pentru traficul de sarbatori
Pentru fluidizarea traficului, cu ocazia zilei de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, 350 de polițiști  din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara vor supraveghea și dirija traficul rutier la punctele de trecere a frontierei din vestul țării. De asemenea, va fi deschis, în perioada sărbătorilor, și Punctul de Trecerea a Frontierei Foeni II, la granița cu Serbia.

Cu ocazia  Sărbătorilor Pascale românii stabiliți legal în străinătate se întorc în țară pentru a se afla alături de familie și ce dragi. Totodată și numărul străinilor care își petrec concediile în țara noastră se va mări. Cu această ocazie, traficul rutier la punctele de trecere a frontierei din vestul țării riscă să  fie îngreunat. Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru creşterea traficului şi au luat mai multe măsuri pentru realizarea unui control eficient şi fluent, cum ar fi suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz; constituirea unei rezerve de personal, atât la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, cât şi în cadrul structurilor teritoriale, formată din ofiţeri specializaţi care vor fi pregătiţi să acţioneze în cazul în care se va impune; asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea măsurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere; menţinerea în stare de operativitate a tuturor mijloacelor de comunicaţie şi informatică, pregătirea personalului din subordine în vederea asigurării intervenţiei rapide, în zona de competenţă, pentru rezolvarea situaţiilor deosebite şi fluidizarea fluxului la nivelul structurilor Poliţiei de Frontieră Române; intensificarea relaţiilor de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală.

Polițiștii de frontieră vin cu o serie de recomandări pentru a se evitarea aglomerărilor, respectiv participanţii la trafic sunt sfătuiți să tranziteze toate punctele de frontieră comune, existente la graniţă.

Pe frontiera româno-ungară:

•pe raza jud. Timiş:

P.T.F. Cenad – Kiszombor;

•pe raza jud. Arad:

P.T.F. Nădlac – Nagylak;

P.T.F. Turnu – Batonnya;

P.T.F. Vărşand – Gyula;

•pe raza jud. Bihor:

P.T.F. Salonta – Mehkerek;

P.T.F. Borş – Artand;

P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;

P.T.F. Săcuieni – Letavertes;

•pe raza jud. Satu Mare:P.T.F. Urziceni – Vallaj;

P.T.F. Petea – Csengersima.

Pe frontiera româno-sârbă

•pe raza jud. Timis:

P.T.F. Jimbolia;

P.T.F. Moravita;

•pe raza jud. Caras-Severin:

P.T.F. Naidas;

•pe raza jud. Mehedinti:

P.T,F Portile de Fier I;

P.T,F Portile de Fier II;

Totodată, la solicitarea autorităţilor publice locale sârbe şi române, în perioada 3 – 12 mai,  între orele 10.00 – 18.00, ora României, se va deschide temporar Punctul de Trecerea a Frontierei Foeni II,  de pe teritoriul României și  Jasa Tomic, de pe teritoriul Serbiei. Punctul de frontieră se deschide pentru a facilita traficul persoanelor pe perioada Sărbătorilor Pascale române şi sârbeşti.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor