Poliţiştii comunitari ne somează să reparăm faţadele clădirilor

8Comentarii
Poliţiştii comunitari ne somează să reparăm faţadele clădirilor
După ce în ultima perioadă au început să cadă ţigle şi să se desprindă cărămizi de pe tot mai multe imobile din zona centrală a Timişoarei, poliţiştii comunitari s-au apucat de verificări. Agenţii îi somează pe proprietarii clădirilor ale căror faţade sunt într-o stare avansată de degradare să înceapă urgent reparaţiile.

În ultimele zile, poliţişti comunitari au verificat trei clădiri unde au fost semnalate astfel de probleme. Una dintre ele se află pe bulevardul Republicii nr. 27, unde a funcţionat Laboratorul de Examinări Psihologice al Regionalei CFR Timişoara. Agenţii au constatat că imobilul este degradat şi există pericolul să cadă bucăţi din acoperiş sau ornamente. Drept urmare, au făcut o informare către Direcţia de Urbanism a primăriei şi către reprezentanţii Regionalei CFR Timişoara, aceştia din urmă având obligaţia ca în termen de 30 de zile să facă reparaţiile necesare la clădire.

Un alt imobil unde au fost sesizate probleme este un bloc de locuinţe de pe strada Gh. Lazăr nr. 27, dar aici poliţiştii comunitari au constatat că s-a intervenit pentru repararea faţadei, lucrări efectuate de o firmă specializată. O altă sesizare verificată de agenţi se referă la imobilul de pe bulevardul Republicii nr. 2, magazinul Materna, unde s-a semnalat faptul că un ornament din beton este deplasat şi ar putea să cadă. Asociaţia de proprietari a fost somată ca în zece zile să ia măsuri, în caz contrar riscând sancţiuni contravenţionale.

Hotărârea de Consiliu Local 371 din 2007 spune că atât asociaţiile de locatari sau proprietari, proprietarii de gospodării individuale, cât şi instituţiile publice sau societăţile comerciale care deţin sau folosesc imobile au obligaţia să cureţe periodic faţadele, să le tencuiască, să le zugravească şi să înlocuiască jgheaburile şi burlanele. Amenzile sunt de la 500 la 2.500 de lei. Cetăţenii pot sesiza aspecte care ţin de starea de degradare a clădirilor la numerele de telefon 0256/246.112 sau 968 – dispeceratul Poliţiei Comunitare Timişoara.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor