Poliţiştii comunitari din Timişoara vor patrula în pantaloni scurţi

9Comentarii
Poliţiştii comunitari din Timişoara vor patrula în pantaloni scurţi
După ce Poliţia Comunitară din Timişoara a fost dotată cu biciclete, acum conducerea acestei instituţii se gândeşte şi să le asigure un echipament cât mai comod, pe timpul verii, celor 40 de agenţi care pedalează în soare. Poliţia Comunitară îşi va schimba oricum uniforma după ce va deveni Poliţie Locală.

Reprezentanţii Poliţiei Comunitare Timişoara spun că s-au documentat în ceea ce priveşte echipamentul folosit de poliţiştii locali din alte ţări europene, cum ar fi Austria şi Franţa, care de asemenea patrulează şi pe biciclete. Agenţii comunitari timişoreni au început să folosească vehiculele pe două roţi acum circa o lună, cele 40 de biciclete fiind primite ca donaţie.

Pe timpul verii, se încearcă găsirea unei soluţii pentru ca uniforma să fie cât mai comodă pentru agenţii-biciclişti. De exemplu, la Strasbourg, poliţiştii sunt echipaţi cu pantaloni scurţi, tricou şi cască de protecţie, în timp ce la Viena echipamentul, mulat, este, de asemenea, adaptat sezonului estival. Aşa că nu ar fi exclus să-i vedem şi pe poliţiştii comunitari din Timişoara în ţinute lejere, însă directorul instituţiei spune că acest lucru nu se va întâmpla… mai devreme de vara viitoare, pentru că nu sunt bani la buget.

Uniforme noi pentru poliţiştii locali

În altă ordine de idei, odată cu transformarea Poliţiei Comunitare în Poliţie Locală, agenţii vor adopta o nouă uniformă. Despre acest lucru şi alte aspecte legate de viitoarea Poliţie Locală s-a discutat, săptămâna trecută, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, la o întâlnire la care au participat şi reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor Locali din România. La întrunire a luat parte şi directorul Poliţiei Comunitare Timişoara, Doru Spătaru. Mai multe poliţii comunitare au venit cu propuneri de uniforme, iar reprezentanţii instituţiei timişorene spun că „va fi gândită o uniformă modernă, care să impună respect şi care să fie şi comod de purtat”. Un model de echipament este şi cel prezentat în fotografie.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor